GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI:


Yayınlanma tarihi: 29/08/2016 13:29

Milletimizin tarihinde bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi’nin 94. yıldönümünün Yüce Türk Milletine kutlu olmasını diliyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış ve Yüce Milletimiz eşsiz kahramanlarımız bu zaferle, bayrağımızın gönderden indirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vererek, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Milletimiz, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan Milli Mücadele sonucunda kazandığı bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır.

Her gün gelen saldırı ve şehit haberleri hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Hiçbir sebep, masum insanların hayatını hedef almasını haklı bir gerekçe olarak gösteremez.

Ülkemizin birliğine ve ulusumuzun huzuruna yönelik bu alçakça saldırıları bir kez daha lanetliyorum.

Hain terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünde, bir kez daha yüce milletimizi ve kahraman ordumuzu kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.