YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN…


Yayınlanma tarihi: 30/12/2020 11:49

Yine önemli olayların yaşandığı 2020 yılını, siyasi, ekonomik, salgın ve doğal afetler olmak üzere birçok önemli gelişme ile geride bıraktık. En önemli olayların başında Çin de başlayıp kısa sürede tüm dünyayı saran ve ülkemizde de büyük kayıplara neden olan COVİT-19 mikrobu olmuştur.

Maalesef her zaman olduğu gibi bu salgın dönemini de fırsata çevirmeye çalışanlar karşısında işçi ve emekçiler olarak verdiğimiz ekonomik mücadele bizler için zor zamanların yaşanmasına neden oldu.

Başta Asgari Ücret ve Vergi İndirimi konusunda yaptığımız çağrılar ne yazık ki karşılık bulamamış işçilerin maaşlarından her yılsonunda alınan vergiler alınmaya devam etmiştir.

Türkiye Haber-İş Sendikası olarak, bu mücadelemizi daha da büyütmeye kararlıyız.

2020 yılında işçilerin kıdem tazminatlarının budanması sürekli gündeme getirilmiş, esnek çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılması, özel istihdam büroları gibi işçileri köleleştirmeye yönelik yaklaşımların sık sık dile getirilmesi, çalışanların kendilerini tehlike altında hissetmelerine neden olmuştur.

TÜRK-İŞ Konfederasyonumuzun önderdiğinde ülke genelinde verdiğimiz çeşitli eylemler ve basın açıklamaları bu tehlikenin sadece bir süre daha ertelenmesine yetmiştir.

Ülkemizde gerekli yasal düzenlemeler ve önlemler alınmadığı için iş cinayetleri her gün yenileri eklenerek devam etmektedir. Maalesef bu iş cinayetleri, her gün bir çalışma arkadaşımızı daha hayattan koparıyor. Bu ölümlerin hiçbiri kaza değildir! Hepsi ucuz işçiliğe, denetimsizliğe ve tedbirsizliğe kurban edilmiştir.

Bu cinayetler failleri belli olan cinayetlerdir. Bu vesile ile İş cinayetlerinde şehit olan işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum.

Yapılan tespitler sonucu örgütlü mücadelenin iş cinayetlerini engellediği görülmüştür. Örgütlü mücadele ve Sendika, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ile gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması konusunda etkili bir araçtır. Tüm emekçileri çalıştıkları iş kolunda bulunan TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalarda örgütlenmeye davet ediyorum.

Unutmayın; işçinin ve emekçinin tek sigortası TÜRK-İŞ’tir!

Değerli kardeşlerim;

Türkiye Haber-İş Sendikası bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokrasi, barış, özgürlük ve ekmek için mücadelesine devam edecektir.

Türkiye Haber-İş Sendikası’nın bayrağını, daha da yukarılara taşıyabilmenin gayreti ve kararlılığı içerisinde yolumuza hep birlikte devam edeceğiz.

2021 yılının Yüce Milletimize, teşkilatımıza ve üyelerimize, sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler getirmesini diliyorum.

Biz Büyük Bir Aileyiz…