Yayınlanma tarihi: 09/01/2023 14:40

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU

SONUÇ BİLDİRİSİ

( 7-8 OCAK 2023 / ANKARA )

Türkiye Haber-İş Sendikası, 2023 yılının ilk Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısını, 7-8 Ocak 2023 tarihlerinde, Sendika Genel Merkezinde gerçekleştirmiştir.

Genel Başkanımız Sayın Veli SOLAK toplantının açılış konuşmasına; yeni yılın emeğin ve emekçinin değerinin bilindiği, taşeron uygulamasına son verildiği, 2022 yılında yaşanılan tüm olumsuzlukların hep beraber üstesinden gelindiği bir yıl olmasını, iş kazası sonucu hayatını kaybeden emekçilere ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Sırasıyla ülkemizde ve dünyada öne çıkan gündemler ile çalışma hayatıyla ilgili konulara değindiği konuşmasında, yüksek seyreden enflasyonun emekçiler nezdinde yarattığı tahribata ilişkin görüşlerini açıkladı. Türk Telekomünikasyon A.Ş. için 14. Dönem Toplu İş Sözleşmemizin imza tarihinden sonra 2021 yılında 2825 TL olan asgari ücret 2022 yılı Ocak ayında 4250 TL, 2022 yılı Temmuz ayında tarihte ilk defa ikinci kez zam yapılarak 5500 TL ve 2023 yılı için ise  8506 TL olmuş ve son bir yılda asgari ücrete üç defa zam yapılmıştır. Asgari ücretin bu denli yüksek seyretmesi tüm çalışma hayatındaki bordrolu çalışanları etkilediği gibi Türk Telekom A.Ş. çalışanı üyelerimizin ücretlerini de olumsuz yönde etkilemiştir.

Genel Başkanımız; Türkiye ekonomisinin genel görünümüne ilişkin rakamlar, yüksek seyreden enflasyonun etkileri, gıda enflasyonu, hayat pahalılığı, alım gücünün azalması, vergi dilim ve oranlarında yaşanan adaletsiz vergi dağılımı ile Sendikamızın idari ve örgütsel yapısındaki gelişmelere ilişkin konulara değindi. 2023 yılı içerisinde ülkemizde yapılacak olan genel seçimin vatana, millete ve alın teri ile geçinen tüm emekçilere hayırlı olmasını diledi.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı, Genel Merkez Yöneticilerimizin yetki alanlarına yönelik yaptıkları çalışmaların sunumları ile devam etti.

Toplantının gündeminde, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile 15. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, RTÜK ile 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ve Posta Telgraf Teşkilatı A.Ş. ile 20. Dönem Toplu İş Sözleşmesi süreçleri, örgütlenme ve teşkilatlanma çalışmaları, şubelerimizde yapılan eğitimler ve yetki sürecinde olduğumuz Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile yapılacak olan toplu iş sözleşmesinin taslak çalışmaları vardı.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısının tamamlanmasının ardından aşağıdaki sonuç bildirisi yayımlandı:

Türk Telekomünikasyon A.Ş’de aldığımız çoğunluk yetki tespiti doğrultusunda, içinde bulunduğumuz seçim öncesi dönemden de faydalanarak bir an önce Toplu İş Sözleşmesi imzalayabilmek için sendikal birlik ve beraberliğimize gölge düşürülmesine izin vermeden Türk Telekom A.Ş. çalışanı tüm emekçilerimizi sendikamız çatısı altında toplamaya, iletişim işkolunun, 61 yıllık en büyük sendikası olan Türkiye Haber-İş Sendikası’na üye olmaya davet ediyoruz.              

“TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇALIŞANLARIN YARINLARIDIR, UMUTLARIDIR, ÇOCUKLARININ GELECEKLERİNİN TEMİNATLARIDIR.”

Sendikamız, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile yapılacak olan 15. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için taslak çalışmalarını başlatmıştır. Enflasyon ve artan fiyatlar nedeniyle düşen alım gücünün artırılması, üyelerimizin düşük ücret sorunlarının giderilmesi ve bu doğrultuda olası yüksek enflasyon ortamlarının yıkıcı etkisini en aza indirecek koruyucu bir Toplu İş Sözleşmesine ulaşmamız öncelikli hedeftir. Toplu iş sözleşmeleri sürecinde de üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 15. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için şubelerimizden oluşturulan komisyonlar aracılığı ile toplu iş sözleşmesi taslak çalışması birlikte hazırlanmaktadır.

28.11.2022 tarihi itibariyle başlayan RTÜK 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 2. Oturumu 05.01.2023 tarihinde gerçekleşmiştir.

Sendikamızın bir diğer örgütlü olduğu işyeri olan PTT A.Ş’ye ilişkin 03.01.2023 tarihinde çoğunluk yetki tespiti Bakanlıkça Sendikamıza verilmiştir. Kamu Çerçeve Protokolü doğrultusunda PTT A.Ş. çalışanı üyelerimiz için de sözleşme taslak çalışmaları hazırlanmıştır.

Türkiye Haber- İş Sendikası olarak Türk Telekom A.Ş, PTT A.Ş. ve RTÜK’te geçmişte olduğu gibi gelecekte de var olacağız. Ayrıca işkolumuzda bulunan örgütlenmediğimiz iş yerlerinde ve çağrı merkezlerinde de var olacağız.

İşçinin, emekçinin hakkı olanı alma yolundan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Sendika olarak gücümüzü üyelerimizden alıyoruz. Yarınlarımızı beraber şekillendirecek, geleceğimizin, çocuklarımızın teminatı olacak sözleşmelere imza atmak için birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ve bu birlik ve beraberliğin bozulmaması için her türlü çalışma ve çabayı teşkilat bütünlüğü içerisinde sürdürüyoruz.

Türkiye Haber-İş Sendikası üyesiyle, temsilcisiyle, baş temsilcisiyle, amatör ve profesyonel tüm kadrosuyla aile sıcaklığı içinde, birlik ve beraberlik bağıyla sarsılmaz şekilde bağlıdır; bu bağı bozmaya hiçbir gücün yetmeyeceği bilincindedir. Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile yapılacak olan 15. Dönem Toplu İş Sözleşmesi süreci için birlik ve beraberlik içinde olacağımızı, üye olmayan arkadaşlarımızın da bir an evvel üye olmalarını ve 15. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecine destek vermelerini talep ediyoruz.

Başkanlar Kurulumuzun teşkilatımıza, Sendikamıza inanan, güvenen, alın terini Sendikamıza emanet eden üyelerimize ve tüm çalışma hayatına hayırlar getirmesini dileriz.

Bu bir işçi hareketidir!

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU










ÖNEMLİ DUYURU...!
(28/12/2022 14:39)