Yayınlanma tarihi: 20/12/2022 17:56

ÇOĞUNLUK YETKİ TESPİTİMİZE YAPILAN İTİRAZ İLE İLGİLİ GÖRÜLEN DAVAYA  İLİŞKİN HUKUK MÜŞAVİRİMİZİN AÇIKLAMASI                 

Öz İletişim-iş Sendikası Genel Başkanı tarafından 15.12.2022 tarihinde yayınlanan bir video ile Ankara 4.İş Mahkemesindeki yetki itiraz dosyasıyla ilgili olarak Türkiye Haber-iş Sendikası vekili olarak şahsımın daha duruşma başlamadan davayı erteletmek ve uzatmak istediğime ilişkin paylaşımlar yapıldığı öğrenilmiştir.

            Bu videoda tarafıma yöneltilen haksız ithamlar nedeniyle cevap hakkımı kullanmak zorunluluğu doğmuştur.

Adı anılan kişi tarafından haksız bir algı oluşturulmaya çalışıldığı aşikârdır.

            Evvel emirde belirtmek gerekir ki, Yasaların avukat olarak şahsıma verdiği yetki uyarınca hiç kimseden emir ve talimat almadan görevimi yürütürüm. İşimi nasıl icra edeceğim ve nasıl hareket edeceğim hususunda adı geçen şahıs dahil hiç kimsenin söz hakkı yoktur.

Hukuka aykırılıkları dile getirmek en öncelikli yetki ve görevimdir. Hatta bu hukuka aykırılıkları dile getirmemek, görevimin gereklerini tam olarak yerine getirmediğim anlamına gelecektir.

            Ankara 4.İş Mahkemesinin 2022/523 Esas sayılı dosyasına kayden yürütülen 15.12.2022 tarihli duruşmada, adı geçenin ithamlarının aksine, Türkiye Haber-iş Sendikası vekili olarak duruşma başlamadan önce değil duruşmaya başlandıktan sonra söz aldım ve dava dilekçesinin müvekkilim Türkiye Haber-iş Sendikasına tebliğ edilmediğini, bu tebliğin zorunlu olduğunu belirterek, davanın herhangi bir usuli eksiklik yaşanmadan bir an önce ve sağlıklı bir şekilde neticelenebilmesi adına taraf teşkilinin sağlanmasını teminen taleplerimi Mahkemeye ilettim.

            Hatta Öz İletişim İş Sendikası vekili meslektaşım da usuli eksikliklerin giderilmesini bizzat duruşma zaptına geçen beyanıyla Mahkemeden talep etmiştir.

            Yine Öz İletişim iş Sendikası tarafından dava edilen işveren Türk Telekom A.Ş. vekili dahi eksik hususların giderilmesini duruşmada aynen talep etmiştir.

            Yani bu talep sadece şahsım tarafından değil diğer iki vekil tarafından da yapılmıştır.

            Benim, Öz İletişim iş sendikası ve Türk Telekom A.Ş. vekilinin talebini haklı bulan Mahkeme verilecek kararın usuli yönden eksik olmaması adına dava dilekçesinin ve tensip zaptının müvekkil Türkiye Haber-iş Sendikasına tebliğine karar vermiştir. Bu tebliğden sonra yasal süresi içerisinde gerekli tüm cevap, delil ve belgelerimizin Mahkemeye sunulmasını müteakip Mahkemece davanın reddine karar verileceği kanısındayım. Nihai karar yüce Mahkemece verilecektir.

            Adı geçen şahıs tarafından dava dilekçesinin Mahkemeden alınıp cevap verilebileceği şeklinde tarafıma yol gösterilmeye çalışılmıştır. Hukuk Muhakemeleri Kanunu açık ve sarihtir. Kanunda bu yönde bir hüküm bulunmadığı gibi böyle bir usul de hukukumuzda bulunmamaktadır. Açtıkları davada tüm tebligatların çıkartılıp muhataplarına ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmeyen kişilerin bu davranışlarının sonuçlarını başkalarına yıkma çabasını siz değerli üyelerimizin takdirine bırakıyorum.

            Davanın nasıl hızlanacağı hususundaki görüşümü de sizlerle paylaşmak isterim. Bu dava, kanun gereği yetki işlemlerini durdurduğundan müvekkil Türkiye Haber-iş Sendikasına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki çoğunluk belgesi verilmiş olmasına rağmen toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlanılamamaktadır. Şayet Öz İletişim iş sendikası davanın uzamamasını ve bir an önce Türk Telekomünikasyon AŞ’de toplu iş sözleşmesi bağıtlanmasını istiyorsa açmış oldukları davadan feragat edebilirler. Bu feragat işleminden sonra yetki belgesi düzenlenerek müvekkil Türkiye Haber-iş Sendikasına verilecek ve TİS süreci başlayacaktır. Çözüm bu kadar net ve basittir.

            Değerli Türk Telekomünikasyon A.Ş. çalışanlarına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                        
Av. Serkan MERCİMEK

TÜRKİYE HABER İŞ SENDİKASI 

HUKUK MÜŞAVİRİ

                                                                                                                                                                                                                                                                                         

                                                                                             

 











ÖNEMLİ DUYURU...!
(28/12/2022 14:39)