Yayınlanma tarihi: 25/11/2022 17:15

Türk Telekom A.Ş’nde çalışan değerli üyelerimiz;

 İş kolumuzda bulunan sözde sendika, Sendikamıza Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın vermiş olduğu Türk Telekom A.Ş’nde çoğunluk yetki tespit yazısına karşı Ankara 4. İş Mahkemesinin 2022/ 523 E. sayılı dosyası üzerinden dava açarak,

Türk Telekom A.Ş’nde çalışan arkadaşlarımız adına Toplu iş sözleşmesi yapılmasını engellemiştir.

Bu sözde sendikanın, önce 6 (altı) iş günü içerisinde davalarının/itirazlarının kabul edileceği gibi yanlış bir algı yaratmaya çalıştığı, şimdi ise 15 Aralık’taki ilk duruşmada davalarının kazanılacağı, yetkinin iptal edileceği yönünde hukuka ve maddi delillere tamamen aykırı söylemlerde bulunduğu,  üyelerimizden sendikamıza ulaştırılan bilgilerden tespit edilmiştir. 

Değerli üyelerimiz, yaratılmaya çalışılan algının aksine, 15 Aralık’taki duruşma ön inceleme duruşmasıdır. 6356 sayılı Yasanın 43. maddesinde “…..İşçi ve üye sayılarının tespitinde maddi hata ve süreye ilişkin itirazları mahkeme altı iş günü içinde duruşma yapmaksızın kesin olarak karara bağlar. Bunların dışındaki itirazlar için mahkeme, duruşma yaparak karar verir…” hükmü bulunmaktadır.

‘’Mahkeme duruşma günü verdiğine göre zaten maddi bir hata olmadığı ve 6 (altı) iş günü içinde karar verilemeyeceği ortaya çıkmıştır’’

Değerli üyelerimiz:

Mahkemece bütün deliller toplanacak tüm taraflar beyan ve itirazlarını sunacaklar, biz davanın haksızlığını ortaya koyan savunma ve delillerimizi sunacağız. Dosya daha sonra bilirkişiye gidecektir.

Yani dava açan sözde sendikanın 15 Aralık’taki duruşmada davanın biteceği hele hele kendi sendikaları lehine biteceği yönündeki söylemleri tamamen asılsız ve yalandır, Türk Telekom çalışanlarını kandırmaya yönelik hukuken mümkün olmayan gerçek dışı bir açıklamadır. 

Önceki söylemleri gibi bu söylemlerinin de gerçek dışı olduğu 15 Aralık’ta ortaya çıkacaktır.

 Bu dava 15 Aralık’ta bitmeyecektir.

İlerleyen süreçte delillerin toplanmasını müteakip yüce Türk Adaletinin vereceği karar ile davanın Türkiye Haber-İş Sendikamız lehine biteceğine ve 14 dönemdir olduğu gibi yine Sendikamızın sizler adına en iyi toplu iş sözleşmesini imzalayacağımıza olan inancımız tamdır.

 

SAYGILARIMIZLA.

 

TÜRKİYE HABERİŞ SENDİKASI

HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ







ÖNEMLİ DUYURU…!
(08/12/2022 11:11)