Yayınlanma tarihi: 27/02/2023 16:11

Türk Telekomünikasyon A.Ş. Çalışanı Değerli Üyelerimiz;

 

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 18. Maddesinin 2. fıkrası gereğince, üyelik ve dayanışma aidatları yetkili işçi sendikasının işverene yazılı başvurusu üzerine işçinin ücretinden kesilmek suretiyle ilgili sendikaya ödenir.

  • Dayanışma aidatı, yürürlükteki toplu iş sözleşmesinden faydalanmak için, toplu iş sözleşmesini imzalamaya yetkili olan sendikaya üye olmayan işçiler tarafından verilir.  
  • Dayanışma aidatı başvurusu için, Bakanlık tarafından yetki belgesi verilmiş bir sendikaya ve yetkili sendika tarafından başlatılmış toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ihtiyaç vardır.
  • Yetkili sendikanın belli olmadığı tarihten önce yapılan dayanışma aidatı başvuruları, yürürlükte toplu iş sözleşmesi olmadığı için hukuken geçersiz olacaktır.

Çoğunluk Sendikamızdadır, yetkimiz de dava sonucunda verilecek karar ile kesinleşecektir ve akabinde görüşmeler başlayacak, toplu iş sözleşmesi imzalanacaktır.

Bu nedenle, şu ana kadar olduğu gibi, hala sizleri yanlış yönlendirmeye devam eden malum çevrelere asla itibar etmemenizi ve herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için bir an önce Sendikamız çatısı altında siz değerli üyelerimizi görmek istediğimizi beyan eder, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla.

TÜRKİYE HABER İŞ SENDİKASI

HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ