Yayınlanma tarihi: 09/02/2023 17:30

Türk Telekom A.Ş. Çalışanı Değerli Üyelerimiz,

Kahramanmaraş’ta Pazartesi günü meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen iki büyük depremin yol açtığı yıkım ve felaketin ardından tüm Türkiye olarak Yasta ve tek yürek olduğumuz bu dönemde, işkolumuzda faaliyet gösteren farklı iki Sendikanın olumlu yetki tespit yazımıza yaptığı itiraza ilişkin bugün Ankara 4. İş Mahkemesi’nde görülen dava sürecini ve duruşma tutanağını istemeyerek de olsa Sizlerle paylaşmak zorunda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Bu vesile ile öncelikle, deprem sebebi ile vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz, Bölgede cefakârca ve fedakârca çalışan çalışma arkadaşlarımıza da kolaylıklar dileriz, Allah yâr ve yardımcıları olsun…

İlgili Mahkemece, dava dosyasının rapor düzenlenmesi için sendika konusunda uzman bilirkişiye verilmesine, rapor sunulduğunda taraflara tebliğe çıkarılmasına kendiliğinden/re’sen karar verilmiş ve duruşma 11.05.2023 tarihine bırakılmıştır.

Bizim, adaletin hukuka ve hakka uygun bir karar vereceğine, bu davanın lehimize reddedileceğine ve yetkimizin kesinleşeceğine olan inancımız tamdır.

Hepimizi derinden üzen deprem felaketi, yaşanan ekonomik durum, alım gücünde yaşanan düşüşler, enflasyon rakamları, asgari ücretteki artış seviyesi, seçim arifesinin toplu sözleşmelerde yaratacağı yeni imkânlar, işverenin son dönemdeki kârlılık düzeyi gibi birtakım gerçekler masada ortadayken ve yeni toplu iş sözleşmemize de 20 gün kalmış iken, 

Kendilerine verilen olumsuz tespit yazısına itiraz etmeyen ancak hukuki hiçbir menfaati olmadığı halde Sendikamıza verilen olumlu tespit yazısına itiraz ederek amacı 15. Dönem Toplu İş Sözleşme sürecimizi sekteye uğratmak olan malum sendikalar, bu yolu kullanarak birlik ve beraberliğimizi adeta baltalamaktadır.

Konunun tüm bu gerçekler çerçevesinde  Sizlerce aklıselim bir şekilde değerlendirileceğini, birlik ve beraberliğimizin bozulmasına izin vermeyeceğinizi biliyor, Sendikamızdan ayrılan ve dayanışma aidatı ödeyen Çok Değerli Arkadaşlarımızı bir an evvel Sendikamıza üye olmaya  davet ediyoruz.

Gün, BİR OLMA günüdür… 

Vakit, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MASASINA OTURMA vaktidir. 

Saygılarımızla

Türkiye Haber İş Sendikası

Yönetim Kurulu

Ek: Duruşma Tutanağı (3 sayfa)