Yayınlanma tarihi: 07/12/2021 16:37

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 7 Aralık 2021 tarihinde TÜRK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirildi.

Türk-İş’in ev sahipliği yaptığı toplantıya TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY’da katılarak görüşlerini dile getirdi.

Bu sene, tarihte görülmeyecek şekilde toplumun her kesiminin Asgari Ücretin ne olacağını merak ettiğine dikkat çeken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, “Bugüne kadar resmi bir rakam söylememeye gayret ettik ama kamuoyunda oluşan beklentiler belli. Ülkeyi yönetenler önümüze makul, mantıklı bir rakam getirirlerse evet deriz. Aksi halde evet dememiz mümkün değil” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY,  “Zaten vergiyle ilgili sıkıntımız var. Ocakta aldığımız ücretin yaklaşık yüzde 25’ini Aralık ayına gelince alamıyoruz” dedi.

“Bakan beye rakamı söyledik, Sayın Cumhurbaşkanı da biliyor” diyen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, şöyle devam etti:

“Arzumuz, bir an evvel önümüze makul bir rakamın konmasıdır. Toplumun beklentisi yüksek, insanların mutlu olacağı, tebessüm edeceği bir rakama imza atmak istiyoruz.”

Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER başkanlığındaki toplantıya TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel KOÇ ve diğer komisyon üyeleri katıldı. Toplantıya Genel Başkanımız Veli SOLAK da Komisyon Üyesi olarak katıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısı ise 9 Aralık'ta TİSK'te yapılacak.