Yayınlanma tarihi: 23/06/2021 16:01

Görüşülen maddelerin içeriğini görmek için lütfen tıklayın.

Sendikamız ile Türk Telekom A.Ş. arasında 5 Nisan 2021  tarihinde başlayan 14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Yasal Süreç içerisinde maalesef anlaşma sağlanamamıştır. Yasal Süreç gereği uyuşmazlık tutanağı tutularak resmi arabulucu atanması için Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne müracaat edilmiştir.

Arabuluculuk süreci, arabulucuya tebliğ edildiği tarih itibariyle başlayacaktır.

23.06.2021 tarihinde (Bugün) yapılan toplantıda; bazı maddeler üzerinde anlaşma sağlanmış olup ek tabloda belirtilmiştir.  

Ücret ve diğer taleplerimizle ilgili maddelerde Sendikamız teklifi ile İşveren teklifi arasında ücret farklılıkları bulunmaktadır. İşveren ilk altı aylık teklifinde 500 TL olarak belirtiği ücret artışını; önce 525 TL ve daha sonra 550 TL olarak yenilemiş olup ikinci altı ay için ise 300 TL olan ilk teklifini, 325 TL olarak beyan etmiştir.

Çalışma hayatı, günün şartları ve üyelerimizin taleplerine göre oluşturduğumuz Bayram Yardımı, Eğitim Yardımı, Yakacak Yardımı, Kira Yardımı, Yıpranma Primi ve Olağanüstü Haller Primi taleplerimize ise işveren yetkilileri tarafından bir teklif verilmemiştir.

Pandemi koşullarında hayatını riske atarak Türk Telekom A.Ş’ nin son 12 yılın en yüksek büyüme rekoruna ulaşmasında büyük emeğe sahip olan üyelerimize, bir maliyet unsuru olarak bakılması bizleri ziyadesiyle üzmüştür.

Temennimiz,  bazı Türk Telekom A.Ş. yetkililerinin bu tutum ve davranışından vazgeçmesidir.

Türk Telekom A.Ş. yetkilileriyle arabulucu nezdinde veya arabulucu haricinde gerekli her türlü toplantı ve görüşme devam edecektir.

Gelişmeler oldukça siz değerli üyelerimize bilgilendirme yapılacaktır.

 Üyelerimize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Değer kattık, değerli hissettirdik, değerli olduğumuzu hissetmek istiyoruz.

     

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU