Yayınlanma tarihi: 08/07/2017 23:51

Türkiye Haber-İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu 08 Temmuz 2017 tarihinde Radisson Blu Otel’de yapıldı.

Genel Kurula, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanlarımız Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar ve misafirler katıldı.

Genel Başkanımız Veli Solak Genel kurulda yaptığı konuşmasında,  ülke meseleleri, siyasi gündem ve çalışma hayatı ile ilgili konularda geniş bir açıklama yaparak, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi. Genel Başkanımız Veli Solak o kara gecede hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diledi.

Darbe girişiminde Türk Telekom’un stratejik öneminin altını çizen Genel Başkanımız Veli Solak “Biz sendika olarak 15 Temmuz hain darbe gecesinin 1. Yıldönümü münasebeti ile bir kısa video hazırladık. 15 Temmuz da iletişimin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gayret ettik. Sizlerden de isteğim Türk Telekom’un stratejik bir kurum olduğunu ve darbe girişimindeki önemini her yerde anlatın” diye konuştu.

 Genel Başkanımız Veli Solak, Toplu İş Sözleşmesi ve sendikamızın çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Genel Başkanımız Veli Solak, Türk Telekom A.Ş. ile yapılan müzakerelerde parasal maddelerin kaldığını, önümüzdeki günlerde görüşmelerin devam edeceğini ifade ederek, “ PTT adına TÜHİS ile yapılan görüşmelerde de parasal maddelerimiz kaldı.  Türk-İş İle Hükümet arasında imzalanan protokol çerçevesinde sözleşmemizi en kısa sürede imzalayacağız” dedi.

Genel Kurulda Genel Başkanımız Veli Solak'ın konuşmasını izlemek için lütfen tıklayın;

https://youtu.be/LNFBeKu-5HI