Yayınlanma tarihi: 23/05/2017 16:38

Türkiye Haber-İş Sendikası’na üye işçileri ilgilendiren PTT A.Ş. 17. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 23 Mayıs 2017 tarihinde PTT Genel Müdürlüğü toplantı salonunda başladı.

Görüşmeye; Türkiye Haber-İş Sendikasını temsilen Genel Başkanımız Veli Solak, Genel Sekreterimiz Ümit Kaymal, Genel Eğitim Sekreterimiz Sedat Güney, Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz Mücayit Özdemir,  Şube Başkanlarımız, Hukuk Müşavirlerimiz, işyeri baştemsilcimiz ve temsilcilerimiz PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünü temsilen Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut ve Genel Müdürlük yetkilileri, (TÜHİS) Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nı temsilen de Genel Sekreter Adnan Çiçek Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yılmaz ile TÜHİS yetkilileri katıldı.

Genel Başkanımız Veli Solak da konuşmasında, sözleşmenin iyi bir sözleşme olmasını temenni ederek şunları söyledi:

“Taşeron uygulaması Türkiye’nin önemli bir problemidir. Bunun üstesinden mutlaka gelinmesi gerekmektedir. Kurum ile alakalı ve taşeron çalışanlar ili alakalı sorunların biran önce düzenlenmesini istiyoruz. Tüm üyelerimizin her birimde çalışan arkadaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesini ve Sağlık yardım sandığı ile ilgi bizim arkadaşlarımızın da haklarının düzenlenmesini talep ediyoruz. Bizde 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin ülkemize, üyelerimize, Genel Müdürlüğümüze, TÜHİS’e ve teşkilatımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz ”

PTT Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut konuşmasında toplu iş sözleşmesinin uzlaşı içinde masa başında bitirilmesi temenni ederek, “PTT çalışan taşeronlarla ilgili sıkıntılar mevzuattan kaynaklanmaktadır. Bununla ilgili genel olarak hükümetinde çalışmaları devam etmektedir. Umut ediyoruz en kısa zamanda bu sorun ortadan kalkacaktır. SYS konusunda da yine tüzükten kaynaklanan aksaklıklar bulunmaktadır. Bizim temennimiz herkesin yararlanmasıdır. Çalışanlarımızın haklarını korumak istiyoruz. Bizim en temel görevlerimizden biri ortak düşüncemiz hep birlikte ortak noktalarda buluşmaktır. Sözleşmenin taraflara ve çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek “Bizler Haber-İş Sendikamızla uyum içerisinde her dönem sorunlarımızı çözüme kavuşturmuşuzdur. Bizleri ayrıca mutlu eden PTT’nin de gündeminde olan yeniden eleman alımları ile düşünceleri hepimizi mutlu etmiştir. Zor günler geçmişte kalarak PTT de kendini yenileyerek daha güzel yerlere gittiğini görmekteyiz. Veli Başkanımın da ifade ettiği gibi taşeron çalışanlarla ilgili durum biran önce düzeltilmelidir. Sözleşmenin başta ülkemize, Genel Müdürlüğümüze, işçilerimize, işçi ve işveren sendikalarımıza hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra, dostluğu ve hoşgörüyü simgeleyen çiçekleri Genel Başkanımız Veli Solak, PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek ’e takdim etti. PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek de Genel Başkanımız Veli Solak’a çiçek takdim ettiler.

Toplantıda sözleşmenin ilk dört maddesi görüşülerek kabul edildi ve bir sonraki toplantının tarihi ve saati daha sonra belirlenmesine karar verildi.