8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun…


Yayınlanma tarihi: 07/03/2017 09:45

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun…

Kadınlarımızın hak ettiği yerde olabilmesi için önemli adımlar atılmış, ancak ülkemiz de halen istenilen noktaya gelinememiştir. Kadınlarımız halen töre cinayetlerine maruz kalmakta; aile içi şiddetle can vermektedir.

Ülkemizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin hızla artması bu konunun hassasiyeti gözler önüne sermektedir. Sadece 2016 yılında bilinen sayı 328 kadının cinayete kurban gittiği ülkemizde, bu tür acıların yaşanmaması için siyasi irade, yargı, güvenlik güçleri, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.

Kadınlarımızın büyük kısmı istihdamın dışında bulunmakta ve dörtte biri çalışmaktadır. Bir ülkenin kalkınması için daha çok kadının istihdam edilmesi gerekmektedir. Fakat sorun sadece bu değildir. Kadınlar çalışma hayatındayken de ücret eşitsizliği, güvencesizlik, ayrımcılık, mobing, şiddete maruz kalma gibi önemli ve acil çözüm bekleyen sorunlarla karşılaşmaktadır.

Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması, kadın cinayetlerinin sonlandırılması, öncelikle devletin ve siyasal iktidarların ilgili tüm kurumlarıyla sorumluluk üstlenip ilgili tüm sivil ve resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak gerekli sosyal politikaları yaşama hızla geçirmesi ile mümkün olacaktır.

Elbette, en büyük saygıyı hak edenler, şehitlerimizin anneleridir ve eşleridir. Bu ülkenin, bu milletin bekası için geride sevdiklerini bırakarak gözlerini kırpmadan büyük bir mücadeleye giren, sonuçta da hayatlarını feda eden bu kahramanların hepsini de rahmetle, minnetle, hürmetle yâd ediyorum.

Türk Metal Sendikamızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” çerçevesinde, 22. Kadın İşçiler Büyük Kurultayı etkinliklerine katılmak üzere Ankara’ya gelen kadın üyelerini taşıyan otobüs, Bursa'nın İnegöl ilçesi Osmaniye köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 7 kadın işçimizin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğunu derin üzüntü içinde öğrenmiş bulunuyoruz.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Türk Metal Sendikamızın üyelerine, Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türk İşçi hareketine, Türk Metal Sendikası camiasına, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Toplumsal hayatta ve iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığının terk edildiği, özel ve iş yaşamında her türlü korumanın sağlandığı, her türlü sorunun çözüme kavuştuğu bir Türkiye diliyor, başta kadın çalışanlarımız ve üyelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.