Yayınlanma tarihi: 08/10/2016 16:55

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Antalya Valisi Münir Karaloğlu Genel Başkanımız Veli Solak, Antalya Şube Başkanımız Hüseyin Özçoban, 7 Ekim 2016 Cuma günü Kemer Grand Haber Otel'de düzenlenen Güvenlik-İş Sendikası İl Temsilcileri Eğitim Semineri ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası'nın 'İşçi ve İş Sağlığı Semineri'ne katıldı.

Konuşmasına 15 Temmuz işgal girişimine değinerek başlayan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ''Sakın unutmayın 15 Temmuz'u, çocuklarınıza ailenize sakın unutturmayın. Bunun bedelini ülke olarak biz ödüyoruz, bu ülkeye gönül vermiş ülkeler, Müslümanlar, fakir, dar ve sabit gelirli, ev hanımı, en önemlisi biz işçiler, taşeronlar ödüyor'' dedi.

15 Temmuz'dan sonra işçilerinin sorunlarının ötelendiğini belirten TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ''Geçişi işçiliği, asgari ücreti ve işsizliği konuşuyorduk. Her gün ortalama 4 kişi ölüyor ve iş kazalarını konuşuyorduk. Her gün ortalama 4 insanımız iş cinayetine kurban gidiyor ve şimdi bunları konuşamıyoruz. Belki 15 Temmuz'dan sonra ilk defa burada konuşuyoruz" dedi.

Taşeron ve Geçici İşçiliği de değinen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ''Asıl işi yapan herkes kadroya geçsin. İşçilik ise işçi, memurluk ise memurluk kadrolarına geçsin. Burada herkes işçilik işi yapıyor. Önümüzdeki günlerde taşeronla ilgili Sayın Başbakanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla bir toplantı yapılacak. Kamuda 5 ay 29 gün çalışan geçici işçiler var. Kadın çalışanlarımızın daha büyük sıkıntıları var. Taşeron lafını beğenmediğimi ifade ettim ve başka bir isim bulmak gerektiğini söyledim" dedi.









BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)