Yayınlanma tarihi: 31/07/2021 15:39

  • Şube Başkanlığa Nuh Galip TOPAK
  • Şube Sekreterliğe Soner KARACA
  • Şube Mali Sekreterliğe Muhammet KALUK, Şube Yönetim Kurulu Üyeliklerine Gökhan ÖREN ve Mehmet Uğur KARATAŞ seçildi.

Türkiye Haber-İş Sendikası İstanbul Marmara Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu 31 Temmuz 2021 tarihinde The Green Park Hotel’ de yapıldı.

Pandemi (COVİD-) kuralları çerçevesinde yapılan Genel Kurula, Genel Başkanımız Veli SOLAK, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Adnan UYAR, Türk Telekom İstanbul Bölge Müdürü Bilal UÇAR, Telekom Çalışanları Derneği İstanbul Şube Başkanı Recep BÖLÜKBAŞI, Türk-İş’e bağlı sendikaların Şube Başkan ve Yöneticileri, Şube Başkanlarımız ve delegeler katıldı.

Genel Kurulun açılışından sonra şubenin faaliyetlerini içeren sinevizyon gösterisi yapıldı.

Genel Kurulu; Başkanlığını Genel Başkanımız Veli SOLAK’ın Yardımcılıklarını Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN’ın ve Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan AYDIN, Katip Üyeliklerini de Kayseri Şube Başkanımız Suat ESMER ile Bursa Şube Başkanımız Akif KILIÇ’ın yaptığı Divan Heyeti yönetti.

Divan Başkanı ve Genel Başkanımız Veli SOLAK, Divan teşekkülünde kendisine ve arkadaşlarına gösterilen ilgi ve güvenden dolayı genel kurula teşekkür etti.

Genel Başkanımız Veli SOLAK, genel kurula hitaben yaptığı konuşmasına pandemi (COVİD-19)) kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen genel kurulun çalışma yaşamına, Türk-İş’e ve Türkiye Haber-İş Sendikası üyelerine hayırlı olmasını diledi.

   Genel Başkanımız Veli SOLAK, konuşmasında çalışma hayatının içinde bulunduğu sorunlara dikkat çekerek gündemdeki konuları ve çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendi.

Genel Başkanımız Veli SOLAK, “Dünyayı ve Ülkemizi saran COVİD-19 salgını nedeniyle yaşamını yitiren üyelerimize, sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza,  Cenab-ı Allah’tan rahmet, tedavi altında bulunanlara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Veli SOLAK,  Toplu İş Sözleşmesi sürecini, taşeron firmalarda örgütlenme çalışmaları ve çalışma hayatı hakkında yaşanan gelişmeler hakkında geniş bilgi verdi. 

Genel Başkanımız Veli SOLAK, bundan sonraki dönemde çalışma hayatını zor günler beklediğinin altını çizerek, bütün olumsuzlukların üstesinden sadece sendikal birlik beraberlik ve güvenle gelinebileceğini ifade ederek genel kurula katılanlara teşekkür etti.

Genel Başkanımız Veli SOLAK ülkemizin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde İstanbul farkının altını çizerek olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek, “ inşallah hep birlikte ülke olarak bugün içerisinde olduğumuz ve ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Ayrıca Dünyanın ve ülkemizin de içinde bulunduğu salgın hastalık döneminde birçok şirket batarken Türk Telekom çalışanı üyelerimizin pandemi şartlarındaki risklere göğüs gererek, hizmette sınırın olmadığını göstermiş olup, bu kuruma son 12 yılın en büyük karını yaptırmıştır. Hal böyle iken Türk Telekom ile yapılmakta olan Toplu İş Sözleşmemizde emeğimizin ve başarımızın karşılığını alacağımızı biliyoruz ve bunu da hep birlikte başaracağız. Taşeron ile ilgili de yargı süreci devam eden firmalarla yılmadan yargıda mücadelemizi veriyoruz. Örgütlenme çalışmalarımız olanca hızıyla devam etmekte ve sözleşme yaptığımız taşeron firmaların sayısı da gün geçtikçe artmakta. İstanbul Marmara Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu

     Genel Kurulun dilek ve temenniler bölümünde Türk Telekom İstanbul Bölge Müdürü Bilal UÇAR söz verildi. Bilal UÇAR “Toplu İş Sözleşmesinin son aşamaya geldiğini söyleyip iyi bir şekilde sonuçlanacağını ve İstanbul farkının da olumlu sonuçlanacağını düşündüğünü söyleyip, şube genel kurulunuzun tüm çalışanlarınıza hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum” dedi.

Daha sonra da Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Adnan UYAR söz verildi. Adnan UYAR “Genel kurulun başta Türkiye Haber-İş sendikamıza çalışma hayatına hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi. İstanbul Marmara Şubesi 1. Olağan Kurulunun hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini bildirdi. Bu güzel birlik beraberlik ortamında olmaktan Türk iş Ailesi olarak başta Sayın Genel Başkanımız Veli SOLAK ve dava arkadaşlarına ayrıca İstanbul Marmara Şube Başkanımız Sayın Nuh Galip TOPAK ve ekibine bu güzel birlik ve beraberliği sağladıkları için şahsım ve Konfederasyonumuz adına teşekkür ediyor; Genel kurulun tüm çalışanlara  hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yapılan seçimlerin sonucunda; Şube Başkanlığa Nuh Galip TOPAK, Şube Sekreterliğe Soner KARACA, Şube Mali Sekreterliğe Muhammet KALUK, Şube Yönetim Kurulu Üyeliklerine Gökhan ÖREN ve Mehmet Uğur KARATAŞ seçildi.









BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)