HABERLER
14.DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
Görüşülen maddelerin içeriğini görmek için lütfen tıklayın.
Sendikamız ile Türk Telekom A.Ş. arasında 5 Nisan 2021 tarihinde başlayan 14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Yasal Süreç içerisinde maalesef anlaşma sağlanamamıştır. Yasal Süreç gereği uyuşmazlık tutanağı tutularak resmi arabulucu atanması için Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne müracaat edilmiştir.
Arabuluculuk süreci, arabulucuya tebliğ edildiği tarih itibariyle başlayacaktır.
23.06.2021 tarihinde (Bugün) yapılan toplantıda; bazı maddeler üzerinde anlaşma sağlanmış olup ek tabloda belirtilmiştir.
Ücret ve diğer taleplerimizle ilgili maddelerde Sendikamız teklifi ile İşveren teklifi arasında ücret farklılıkları bulunmaktadır. İşveren ilk altı aylık teklifinde 500 TL olarak belirtiği ücret artışını; önce 525 TL ve daha sonra 550 TL olarak yenilemiş olup ikinci altı ay için ise 300 TL olan ilk teklifini, 325 TL olarak beyan etmiştir.
Çalışma hayatı, günün şartları ve üyelerimizin taleplerine göre oluşturduğumuz Bayram Yardımı, Eğitim Yardımı, Yakacak Yardımı, Kira Yardımı, Yıpranma Primi ve Olağanüstü Haller Primi taleplerimize ise işveren yetkilileri tarafından bir teklif verilmemiştir.
Pandemi koşullarında hayatını riske atarak Türk Telekom A.Ş’ nin son 12 yılın en yüksek büyüme rekoruna ulaşmasında büyük emeğe sahip olan üyelerimize, bir maliyet unsuru olarak bakılması bizleri ziyadesiyle üzmüştür.
Temennimiz, bazı Türk Telekom A.Ş. yetkililerinin bu tutum ve davranışından vazgeçmesidir.
Türk Telekom A.Ş. yetkilileriyle arabulucu nezdinde veya arabulucu haricinde gerekli her türlü toplantı ve görüşme devam edecektir.
Gelişmeler oldukça siz değerli üyelerimize bilgilendirme yapılacaktır.
Üyelerimize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Değer kattık, değerli hissettirdik, değerli olduğumuzu hissetmek istiyoruz.
TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI
YÖNETİM KURULU
DİĞER HABERLER
TÜRK-İŞ YÖNETİCİ EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
(17/12/2025 17:34)
Genel Başkanımız Nuh Galip Topak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’u ziyaret etti
(17/12/2025 10:35)
Genel Başkanımız Nuh Galip Topak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile görüştü
(16/12/2025 17:40)
Genel Başkanımız Nuh Galip Topak, AK Parti Genel Merkez Hukuk Müşaviri Burhanettin Sevencan’ı ziyaret etti.
(16/12/2025 17:15)
Genel Başkanımız Nuh Galip Topak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya’yı ziyaret etti
(16/12/2025 16:06)
Türkiye Liman, Dok ve Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı Nalbantoğlu’ndan Sendikamıza Ziyaret
(15/12/2025 11:38)
ÜYELERİMİZE BİLGİLENDİRME
(12/12/2025 17:06)
Sendikamızdan RTÜK Başkanı Mehmet Daniş'e Hayırlı Olsun Ziyareti
(11/12/2025 15:38)
BASIN-İŞ’TEN SENDİKAMIZA ZİYARET
(05/12/2025 16:20)
