HABERLER
24 TEMMUZ BASIN VE GAZETECİLİK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN…
Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır.
Bu nedenle bugün ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.
Hızla gelişen günümüz dünyasında etkinliği her geçen gün artan basın ve yayın kuruluşları, demokrasimizin ayrılmaz unsuru haline gelmişlerdir.
Bu kuruluşlarımız gerek dünyadaki gerek ülkemizdeki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada ve toplumu aydınlatma da büyük bir görev ve sorumluluğu da üstlenmişlerdir.
Bu vesile ile ülke menfaatlerini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan, her türlü zorluğa karşın demokrasi ve millet iradesine sahip çıkan, tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum. Görevini ifa ederken şehit olan tüm gazetecilere de Allah'tan rahmet diliyorum.
TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI
YÖNETİM KURULU ADINA
VELİ SOLAK
GENEL BAŞKAN
DİĞER HABERLER
Türkiye Haberi Sendikası Kayseri Şube Yönetimi, Genel Merkez Yönetimini Ziyaret Etti
(03/10/2025 17:10)
“Küresel Sumud Filosuna” Yönelik Saldırıyı Kınıyoruz
(02/10/2025 13:09)
Türkiye Haber-İş Sendikası Yönetim Kurulu’ndan Açıklama
(24/09/2025 18:10)
Genel Sekreterimizden Türk Telekom Yetkililerine Ziyaret
(18/09/2025 17:53)
Hukuk Müşavirliği Değişikliği Hakkında Duyuru
(11/09/2025 14:54)
Türk Telekom A.Ş.’de Çalışan Üyelerimize Bilgilendirme
(03/09/2025 10:37)
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun
(29/08/2025 20:59)
