Yayınlanma tarihi: 03/09/2021 17:47

Türkiye Haber-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz, 02 Eylül 2021 tarihinde Sendika Genel Merkezinde Covid-19 tedbirleri doğrultusunda toplanarak , ülkemizde ve çalışma hayatında yaşanan gelişmeler ile sendikamızın çalışmalarını değerlendirdi.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantımıza TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün ATALAY da katılarak, çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, toplantının tamamlanmasının ardından aşağıdaki sonuç bildirisini yayınladı:

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİSİ

(02 Eylül 2021- ANKARA)

Türkiye Haber-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz 02 Eylül 2021 tarihinde Sendika Genel Merkezinde Covid-19 tedbirleri doğrultusunda toplandı.

 Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantımızda; anlaşmayla sonuçlanan Türk Telekom A.Ş. 14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi ile PTT A.Ş. 19. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi, İşkolumuza dahil olan Çağrı Merkezleri, Taşeron Firmalar, ülkemizde ve çalışma hayatında yaşanan gelişmeler ile sendikamızın çalışmalarını değerlendirerek, aşağıdaki hususları karar altına almıştır;

Başkanlar Kurulumuz;

1- Üyelerimizden aldığımız güçle verilen mücadele çerçevesinde anlaşmayla sonuçlanan Türk Telekom A.Ş. 14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi ile PTT A.Ş. 19. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi teşkilatımıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

2- 07 No'lu İletişim İşkolu faaliyetlerinde lider olan Türkiye Haber-İş Sendikası olarak, 2007 tarihinden bugüne kadar İletişim İşkoluna girmesi için mücadelede bulunduğumuz Çağrı Merkezleri (Call Center)  nihayet 01.09.2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 31585 sayılı yönetmelik değişikliği ile sendikamızın faaliyet alanı olan "07 No’lu İletişim İşkolu”na dahil olmuştur. Çağrı Merkezlerinde (Call Center) çalışan siz değerli arkadaşlarımızın iş hayatındaki hak ve çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi için, sizleri de aramızda görmekten onur ve gurur duyacağız.

3- İşyerlerinde gerekli tedbirler alınmadığı ve denetimlerin yeterli olmaması nedeniyle İş Cinayetleri sonucu hayatını kaybeden tüm üyelerimize ve işçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren taşeron firma çalışanı arkadaşlarımızı iletişim işkolunun 59 Yıllık en büyük Sendikası Türkiye Haber-İş’e üye yapmak suretiyle örgütlenme çalışmalarımıza kararlılıkla devam edilmesine ve sürecin yakın takibine;

Türkiye Haber-İş Sendikası üyesiyle, temsilciyle, baştemsilcisiyle, amatör ve profesyonel tüm kadrosuyla aile sıcaklığı içinde, birlik ve beraberlik bağıyla sarsılmaz şekilde bağlı olduğuna; bu bağı bozmaya hiçbir gücün yetemeyeceği bilinciyle,

Başkanlar Kurulumuzun teşkilatımıza, üyelerimize ve tüm çalışma hayatına hayırlar getirmesini dileriz.

Basınımıza, Değerli üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

BAŞKANLAR KURULU