Yayınlanma tarihi: 13/07/2021 15:52

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU Yol-İş Sendikamızı ziyaret ederek, Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Ergün ATALAY ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanımız Sayın Ramazan AĞAR ile birlikte basına açıklamada bulundu.

Genel Başkanımız Veli SOLAK’ın da katıldığı ziyarette, Sayın Bakanımız Adil KARAİSMAİLOĞLU ve Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Ergün ATALAY Sendikamızın örgütlü olduğu Türk Telekom A.Ş, PTT A.Ş, RTÜK ve TÜRKSAT A.Ş’de çalışan tüm üyelerimize selamlarını iletti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY da Türkiye'de kurumlarında en çok işçinin çalıştığı yerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olduğunu belirterek, Bakan KARAİSMAİLOĞLU ile diyaloglarının, çalışmalarının müspet şekilde devam ettiğini, sorunların çözümü için Bakanlık ile görüşmelerinden netice alabildiklerini anlattı.

Bu süreçte kamu sözleşmeleri görüşmelerinin sürdüğüne dikkati çeken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, "İnşallah bayramdan sonra uzlaşı içinde bir neticeye bağlarız. Toplumun beklentisiyle ilgili olumlu bir netice bekliyoruz. Sayın Bakanımızdan da bununla ilgili bir katkı bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, Bakan KARAİSMAİLOĞLU’na işçilerin “Eşit işe, eşit ücret" talebini de ileterek, bayram sonrasında mutlu bir haber beklediklerini, ücretler arasındaki makası biraz kapatmak gerektiğini söyledi. Bakan KARAİSMAİLOĞLU’da bu konuyla ilgili bir çalışmanın sürdüğünü bildirdi.

Genel Mali Sekreter Ramazan AĞAR da Bakan KARAİSMAİLOĞLU’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, sendikalarının inşaatta tek yetkili iş kolu olduğuna dikkati çekti. AĞAR, kamuda 29 bin üyelerinin bulunduğunu, bunun 23 bine yakınının kara yollarında ve Bakanlık destek hizmetlerinde çalışan işçiler olduğunu kaydetti.