Yayınlanma tarihi: 07/03/2021 22:04

Hatay'ın Belen ilçesinde oluşturulan “TÜRK-İŞ KORGENERAL OSMAN ERBAŞ ŞEHİTLER VE KADIN İŞÇİLER HATIRA ORMANI” için fidan dikildi.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle her yıl Mart ayında “Kadın İşçiler” adına bir “Hatıra Ormanı” oluşturma kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda konfederasyonumuz geçtiğimiz günlerde Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesinin yakınlarında askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerlerimiz adına bu yıl “TÜRK-İŞ KORGENERAL OSMAN ERBAŞ ŞEHİTLER VE KADIN İŞÇİLER” hatıra ormanı oluşturdu.

Hatay’ın Belen ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda gerçekleşen programa, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, Hatay Valisi Rahmi DOĞAN, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY , Genel Mali Sekreteri Ramazan AĞAR, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp ALEMDAR, Genel Başkanımız Veli SOLAK, Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan AYDIN, AK Parti Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, sendika şube başkanları ve kadın işçiler katıldı.

Programda TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY her yıl Tarım ve Orman Bakanlığının uygun gördüğü yerde "kadınlar ormanı" oluşturduklarını anımsatarak bu yılki ormanı şehitler anısına yapacaklarını vurguladı.

Dünya Kadınlar Günü'nü, TÜRK-İŞ olarak Diyarbakır'da kutlayacaklarını aktaran ATALAY, "Dünyanın en emekçi annesi, evladını arayan anne. Biz yarın onları ziyaret edeceğiz." dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, TÜRK-İŞ'in ihtiyaç duyulan yerlerde olmaya devam ettiğini söyledi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek "Herkes şiddet dilini kullanmadan, hakaret etmeden bu ülkede her şeyi istediği gibi söylesin ama milli meselelerde beraber olmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK burada yaptığı konuşmada, hatıra ormanının ilk etapta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için organize edildiğini ancak 4 Mart Perşembe günü Bitlis'te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 11 askere ithafen hatıra ormanının kurulacağını söyledi.

Terörle mücadelenin her zaman devam edeceğini vurgulayan Bakan Zehra Zümrüt SELÇUK, "TÜRK-İŞ Yönetimi çok doğru, çok yerinde bir kararla bu hatıra ormanını kazada şehit olan kahraman askerlerimize ve komutanımız Osman Erbaş'ın adına ithaf etme kararı aldı. Ben bu karar için tekrar TÜRK-İŞ Genel Başkanı'na teşekkür etmek isterim. İnşallah bu orman ve burada yetişecek ağaçlar her daim bize vatanımızın önemini anlatacak ve her daim bize nefes olacaklar. Kahramanlarımızın emekleriyle ilmek ilmek dokunan vatanımızın önemini bir kez daha bizlere hatırlatacak" dedi.

Başta şehit ve gazi anneleri, eşleri ve kızları olmak üzere tüm kahraman kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını aktaran Bakan SELÇUK, bu özel günün bir daha şiddetin yaşanmadığı, kadına yönelik ayrımcılığın yaşanmadığı günlerin miladı olmasını diledi.

Kadına şiddet konusunda değerlendirmelerde bulunan Bakan SELÇUK, şöyle konuştu: 

"Kadına şiddet konusunda her daim amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkemizle mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadına karşı hiçbir ayrımcılığın yapılmadığı bir Türkiye için beraber uğraşacağız. Bu noktada bakanlık olarak 81 ildeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerimizle, kadın konukevilerimizle, ilçelerimizdeki sosyal hizmet birimlerimizle kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca ALO 183 hattımız, mobil uygulamamız olan İçişleri Bakanlığımız'ın uygulamaya geçirdiği KADES uygulamamızla bütün kadınlarımızın kendini daha güvende hissetmesi için uğraşacağız. Bugün, burada çok güzel bir birliktelik içindeyiz, inanıyorum ki bu hatıra ormanı emekçi kadınlarımız, kahraman kadınlarımız, şehit annelerimiz ve gazi kadınlarımız için çok önemli olacak. En önemlisi geçtiğimiz hafta şehit verdiğimiz Mehmetçiklerimiz'i Hatay'da hatırlamamıza vesile olacak."

Hatay Valisi Rahmi DOĞAN ise konuşmasına Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayarak düşen helikopterde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Vali DOĞAN, "Kadınlarımız baş tacı, anamız, bacımız. Hayatımızın her noktasında bize yol gösteren, yanımızda bizimle birlikte yürüyen, kahrımızı çeken, dertlerimizle dertlenen analarımıza, bacılarımıza, eşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Geçen yıl kentin farklı yerlerinde 3 büyük orman yangını çıktığını anımsatan Vali DOĞAN, bu yangınlara tüm imkanlarıyla müdahale ettiklerini vurguladı. Vali DOĞAN, yanan alanlarda fidanları toprakla buluşturduklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Gerek sivil toplum kuruluşları gerek futbol kulüplerimiz gerekse de insanlarımız yanan ormanları fidanla tekrar toprakla buluşturmak için büyük gayret gösterdiler. Kampanyalar düzenlendi. Programlar yapıldı. Fidan gönderildi, bu fidanları toprakla buluşturduk. Bugün de TÜRK-İŞ’in önderliğinde arkadaşlarımız geldiler. Bazı fidanları toprakla buluşturacağız. İnşallah bunlar yeşerecek. Toprağımıza, havamıza, suyumuza katkıda bulunacak." dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kadınların özellikle temsil makamlarında önemli görevler üstlendiğini ve bu süreçte el üstünde tutulduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar, “TÜRK-İŞ Korgeneral Osman Erbaş Şehitler ve Kadın İşçiler Hatıra Ormanı”na giderek fidan dikme işlemini gerçekleştirdi.