Yayınlanma tarihi: 23/01/2020 14:28

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından hazırlanan TOBB ve TÜRK-İŞ tarafından basımı gerçekleştirilen “İŞ KANUNU VE YARGITAY UYGULAMASI”  isimli Kitap Tanıtım Toplantısı 23 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT, YSK Başkanı Sadi GÜVEN, TOBB Başkanı Rifat HİSARÇIKLIOĞLU, Genel Bakanımız Veli SOLAK, Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN, Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan AYDIN, Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterimiz Tagi İŞ, Ankara Şube Başkanımız Hasan Hüseyin ARISOY, Başdanışmanımız Mehmet AVŞAR ve çok sayıda sendika temsilcisi katıldı.

 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, TÜRK-İŞ’in önceliğinin en başından beri Türkiye olduğunu belirterek, "1 milyon 100 bine yakın üyesi olan 4 milyonluk aileyiz. Ben onun başkanıyım, benim görevim ülkenin çıkarlarını söylerken, temsil ettiğim arkadaşlarımın sıkıntılarını ülke gündemine taşımak. Onun için biz her noktada ne iş verenin hakkını sıkıntıya sokalım ne de işveren bizim hakkımızı sıkıntıya soksun. Bununla ilgili gücümüzün yettiğini zaman zaman söylemeye gayret ediyoruz" dedi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT konuşmasında, birinci ve ikinci sanayi devrimiyle çalışma hayatındaki şartların değiştiğini, işçi ve işveren ilişkilerinin karmaşık bir hale dönüştüğünü ve sendikaların kurulmasıyla bu durumun düzelmesi için bir adım atıldığını ancak dördüncü sanayi devrimini yaşadığımız bugünlerde halen ideal noktaya gelinmediğini aktardı.

TOBB Başkanı Rifat HİSARÇIKLIOĞLU, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e teşekkür ederek, "Özellikle hukuk sisteminde, adalet sisteminde son dönemde attıkları müthiş adımlarla hukukun, adaletin, Türkiye'deki yanlış algılamanın değişmesine zemin hazırlayan bakanımıza Türk iş dünyası olarak teşekkür ediyoruz. Yine bugün bizimle olan TÜRK-İŞ Başkanımız Ergün ATALAY, Türkiye'nin tüm meselelerinde, milli meselelerde işçi-işveren ayrımı yapmaksızın hep beraber hareket etmemizi sağlamıştır. Kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY ve TOBB Başkanı Rifat HİSARÇIKLIOĞLU Mehmetçik Vakfına bağışta bulundu.