Yayınlanma tarihi: 25/03/2022 18:01

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİSİ

(25 MART 2022 – ANKARA)

Türkiye Haber-İş Sendikası olarak Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantımızı, 25 Mart 2022 tarihinde Sendikamız Genel Merkezi’nde gerçekleştirdik.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantımızda, ülkemizde ve çalışma hayatında yaşanan gelişmeler ile Sendikamızın gündemini oluşturan konular ve Sendikamızın çalışmaları değerlendirildi.

Artan enflasyon, temel gıda maddelerinin ve hizmet alımlarının zamlanması sonucu emekçi kardeşlerimiz çok daha zor şartlar altında geçinmeye çalışmakta iken, bizler imzalamış olduğumuz Toplu İş Sözleşmelerini üyelerimizin alım gücünü artırmaya yönelik protokollerle ekonomik ve sosyal şartlara uygun hale getirdik.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, toplantının tamamlanmasının ardından aşağıdaki sonuç bildirisini yayınladı:

  •   Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile yaptığımız 14. Dönem toplu iş sözleşmesi, 2021 yılında 2825 TL olan asgari ücrete ve günün şartlarına göre yapılmış en iyi sözleşmedir. Bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluş böyle bir başarıya ulaşamamıştır. 01 Mart 2022 tarihi itibariyle geçerli olan, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile yaptığımız ek protokol sonucu, üyelerimizin mevcut ücretlerine % 32 oranında iyileştirme,    % 5.5 oranında ücret zammı, toplamda % 37,5 oranında zam yapılmıştır. 14. Dönem toplu iş sözleşmesinin üçüncü ve dördüncü altı ay zamları mevcut haliyle korunmuştur ve devam etmektedir.
  •   PTT A.Ş. ile kamu çerçeve protokolü kapsamında, 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere %2.5 oranında zam yapılmıştır.  Toplu İş Sözleşmesinin kalan metni aynen devam etmektedir.
  •   RTÜK ile yapılan ek protokolde 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere, Cumhurbaşkanımız tarafından verilen %2.5 zam oranı, Sendikamız ve RTÜK’ün anlaşması sonucu %5 olarak alınmıştır. Ayrıca 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle, altı aylık enflasyondan çıkmış olan farkın tamamı yine RTÜK çalışanı üyelerimizin ücretlerine yansımaktadır.
  •   2007 yılından beri vermiş olduğumuz mücadele sonucu, çağrı merkezleri (CALL CENTER) nihayet 07 No’lu iletişim işkoluna geçmiştir.  Türkiye Haber İş Sendikası olarak bizler de, çağrı merkezleri (CALL CENTER) konusunda örgütlenme çalışmalarımıza kararlılıkla devam etmekteyiz. Bu bağlamda tüm çağrı merkezi (CALL CENTER) çalışanı arkadaşlarımızı iletişim işkolunun, 60 yıllık en büyük sendikası olan Türkiye Haber-İş Sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz.
  •   Sendikamız ile alt işverenler ERKAYA A.Ş. (Karar tarihi: 20.05.2021) ve MESAN A.Ş. (Karar tarihi: 27.12.2021) arasında görüşülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, Yüksek Hakem Kurulu Kararları sonucu imzalanmıştır. Tüm teşkilatımıza ve üyelerimize hayırlı olsun.
  •   Sosyal medya mecralarından teşkilatımıza ve yönetimimize karşı yapılan karalamalar asılsızdır. Şahsi çıkarları doğrultusunda, bağlı olduğu kuruma ihanet etmek pahasına sosyal medyada yazılan mesnetsiz ifadeleri reddediyoruz. Eminiz ki, Türkiye Haber İş Sendikası ailesinin her bir bireyi bu mesnetsiz karalamalara gereken cevabı verecektir. Üyelerin ve delegelerin teveccühüne mazhar olamayan, görevde olduğu süre içerisinde görevlerini yapmayan ve işkolumuzda bulunan işyerlerindeki örgütlenme çalışmalarımıza  balta vurmaya çalışanların karalama kampanyalarını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Yönetim Kurulumuz, Şube Başkanlarımız, Bölge Temsilcilerimiz,  Baş temsilci ve Temsilcilerimiz ve Resmi Web Sitemiz dışında verilen bilgilere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Türkiye Haber-İş Sendikasının üyesiyle, bölge temsilcisiyle, baş temsilcisiyle, temsilcisiyle, amatör ve profesyonel tüm kadrosuyla aile sıcaklığı içinde, birlik ve beraberlik bağıyla sarsılmaz şekilde bağlı olduğunun ve bu bağı bozmaya hiçbir gücün yetemeyeceğinin bilinmesini isteriz.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, yıkım, acı ve gözyaşının durmasını; işgale ve sömürüye dayanan bu savaşın bir an önce sonlanmasını temenni ediyoruz. Savaş insanlık suçudur, bu savaş derhal durdurulmalıdır.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik zorlukların/bunalımın tetikleyicisi olan pandemi ile başlayıp savaş koşulları ile devam eden bu süreçten geçerken, elinde ürün olduğu halde daha çok kazanma hırsıyla piyasaya sürmeyen yani stokçuluk yapanları, fahiş fiyat artışları uygulayanları, olağandışı zam yaparak fırsatçılık yapanları Türkiye Haber İş Sendikası olarak kınıyoruz.

Başkanlar Kurulumuzun teşkilatımıza, üyelerimize ve tüm çalışma hayatına hayırlar getirmesini dileriz.

Bu vesileyle Genel Başkanımız Veli SOLAK, pandemi döneminde, terörle mücadelede, iş kazalarında hayatını kaybeden şehitlerimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Basınımıza, değerli üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

BAŞKANLAR KURULU



ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(09/11/2023 18:39)