Yayınlanma tarihi: 15/03/2022 20:10

Değerli üyelerimiz.

Gerek Dünyada gerekse Ülkemizde son dönemde yaşanan hayat pahalılığı ve artan enflasyon karşısında siz değerli üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla mevcut Toplu İş Sözleşmesinden doğan kazanımlarımıza ek olarak Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile yaklaşık 3 aydır süregelen görüşmelerimiz başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Buna göre;

Türkiye Haber-iş Sendikası üyelerine 01 Mart 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylık çıplak ücretlere % 32 oranında iyileştirme zammı alınmıştır. Buna ilaveten 14.Dönem TİS’in 3. Altı aylık zammı olan % 5,5 oranı da eklendiğinde 01 Mart 2022 tarihi itibariyle toplam zam oranımız % 37,5 olmuştur.

Bu ücret artışları ile üyelerimizin yıllık bazda enflasyon altında ezilmesine müsaade edilmemiştir.

Alınan ücret artışları, ücrete bağlı ikramiye, vardiya primi, ağır vasıta zammı gibi mali kazanımlarımıza da aynen yansıyacaktır. Bunlara ilaveten yemek bedeli de net 42,00 TL’ye yükseltilerek ayrı bir kazanım elde edilmiştir.

Sendikal örgütlenmemiz başta olmak üzere birlik ve beraberliğimizin gücü mahiyetindeki bu kazanımlarımıza vermiş olduğunuz değerli desteklerinize teşekkür eder, bu tip ekonomik kriz ve dalgalanmalara karşı Sendikamızın her daim siz değerli üyelerimizin yanında olacağını bilmenizi isteriz.

Bu sürece katkılarından dolayı Sayın Ulaştırma Bakanımıza, Sayın Ulaştırma Bakan Yardımcımıza, Sayın Türk iş Genel Başkanımıza ve  Sayın Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürüne teşekkür ederiz.

Varılan bu anlaşmanın üyelerimize, üyelerimizin değerli ailelerine, Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye ve Ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz...

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU