Yayınlanma tarihi: 23/11/2021 17:47

Türkiye Cumhuriyeti, kalkınmasını ve başarısını, bugün dünyada ki konumunu Cumhuriyet öğretmenlerinin yetiştirdiği nesillere borçludur.

Öğretmenler geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi, yarınlara hazırlayan, onlara araştırmayı, düşünmeyi ve sorgulamayı öğreten yani çağdaşlaşmaya öncülük eden en büyük rehberlerdir.

Milli beraberliğimizin sağlanması için öğretmenlerimizin önderliği ve fedakârlığı büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bir toplum mimarlığı üstlenen öğretmenlerimize olan ihtiyaç bugün dünden daha fazladır.

Öğretmenlerimiz güçlü Türkiye’nin, birlikte yaşamaktan başka tercihi olmayan Yüce Türk Milletinin teminatıdır.

Bir ulusun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında, bilim ve sanatta söz sahibi olmasında eğitimin öneminin bilincinde olan Mustafa Kemal ATATÜRK; "Öğretmeler! Yeni nesil sizin eseri olacaktır” diyerek öğretmenlerin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır.

Ülkemizin değişik bölgelerinde görevi başında iken hayatını kaybeden, hain terör saldırıları sonucu şehit düşen öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyor ve onların aziz hatıralarını minnetle anıyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde, üzerimizde çok büyük emekleri bulunan öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyorum.

 

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN