HABERLER
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI PROF. DR. VEDAT BİLGİN TÜRK-İŞ’İ ZİYARET ETTİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat BİLGİN Türk-İş Konfederasyonumuza 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir ziyaret gerçekleştirdi.
Türk-İş Konfederasyonumuz nezdinde tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayan Bakan Bilgin çalışma hayatına dair sorun ve talepleri dinledi.
Programda hazır bulunan Genel Başkanımız Veli SOLAK çalışma hayatına ilişkin konularda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat BİLGİN ile fikir paylaşımında bulundu.
Görüşmenin ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BİLGİN basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, Bakan BİLGİN’in 1 Mayıs Dolayısıyla TÜRK-İŞ’i ziyaret ettiğini belirterek, “Temel sorunları konuştuk. 1 Mayısla ilgili taleplerimizi, işçinin taleplerini konuştuk” diye konuştu. Birçok konu başlığının Bakan BİLGİN’e iletildiğini söyleyen TÜRK-İŞ Genel Başkanı ATALAY, “Sayın bakanımız bizle ilgili 30 senedir bu işin içinde. Hocalığı, mesleği esas bu çalışmayla ilgili” ifadelerine yer verdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat BİLGİN ise emeğin çok kutsal bir değer olduğunun altını çizerek, “İnsanlığın en önemli değeri. Kendisini gerçekleştirdiği değer. Çalışma hayatında TÜRK-İŞ topluluğu hep emeğin korunması, emeğin geliştirilmesi, demokrasi içinde geliştirilmesi konusunda özellikle Genel Başkan Ergün beyin bir mücadelesi olmuştur. 1 Mayıs çok anlamlı bu açıdan. 1 Mayıs ancak özgürlüğün olduğu yerde kutlanır. Özgürlüğün olmadığı ülkelerde, kapalı toplumlarda, kapalı rejimlerde 1 Mayıs kutlanmaz. Resmi devlet törenine dönüşür. Burada sivil bir törendir. Türkiye’de çok uzun süre 1 Mayıs bir bayram olarak kabul edilmedi. Bahar bayramı olarak değerlendirildi ama 2009’daki kararla birlikte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak kabul edildi. Türkiye bütün kazanımlarını demokrasi içerisinde gerçekleştirmiştir” açıklamalarında bulundu.
Örgütlü iş yerlerinde mavi bayrak gibi uygulamanın olabileceğini belirten Bakan BİLGİN, “Anlamlı bir şey olur. Sembolik bir şey olur. Ben emeğin iş barışı açısından sendikaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Demokratik süreç içerisinde bu mücadelelerde ben sosyal hakların korunması, geliştirilmesi açısından hep çözümden yana bir tavır sergileyeceğim. Zaten çalışma ekonomisi hocası olarak bunu mesleki olarak kendi görevim olarak bugüne kadar gördüm” değerlendirmesinde bulundu.
DİĞER HABERLER
ANKARA MERKEZ ŞUBE YÖNETİCİLERİMİZ VE TEMSİLCİLERİMİZ GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’I ZİYARET ETTİ
(17/11/2016 08:16)
İNCESU TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÜYELERİMİZ GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’I ZİYARET ETTİ
(15/11/2016 12:27)
BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(12/11/2016 09:47)
ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü VEFATININ 78. YILINDA MİNNETLE VE RAHMETLE ANIYORUZ…
(09/11/2016 15:20)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK TÜRK TELEKOM A.Ş. İNSAN KAYNAKLARI VE REGÜLASYON GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ŞÜKRÜ KUTLU’YU MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
(07/11/2016 16:45)
DİYARBAKIR’IN BAĞLAR İLÇESİNDE BOMBALI SALDIRI…
(04/11/2016 08:01)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI:
(28/10/2016 09:45)
S.S. TÜM MOTORLU TAŞIYICILARI KOOPERATİFLERİ MERKEZ BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ
(27/10/2016 14:41)
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ
(27/10/2016 13:11)
