Yayınlanma tarihi: 05/04/2021 17:35

Türkiye Haber-İş Sendikası’na üye işçileri ilgilendiren 14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 05 Nisan 2021 tarihinde Türk Telekom A.Ş. Ahlatlıbel Tesislerinde saat 14:00’de başladı.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumuna; Türkiye Haber-İş Sendikasını temsilen Genel Başkanımız Veli SOLAK, Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN, Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan AYDIN, Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterimiz Tagi İŞ, Şube Başkanlarımız, Hukuk Müşavirlerimiz, Türk Telekom A.Ş.’yi temsilen de İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre VURAL, Hukuk ve Regülasyon Destek Genel Müdür Yardımcısı Uğur Nabi YALÇIN,  Genel Müdür Danışmanı Hamdi ATEŞ, Direktörler ve diğer uzmanlar katıldı.

Genel Başkanımız Veli SOLAK toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşme sürecinin başladığını belirterek,  26 Mart 2018 tarihinde 2.500 kişinin işe alımı konusunda geniş katılımlı bir toplantı yapıldığı fakat bugüne kadar bir işe alımın gerçekleşmediğini, ayrıca Türk Telekom da araç tahsisi, telefon tahsisi bu konunun mutlaka çözülerek kurumun işlerinin aidiyet duygusu taşıyan ve kurumunu çok seven çalışanlarımız tarafından yapılmasının altını çizdi.

Genel Başkanımız Veli Solak konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Bizim temennimiz sözleşmenin karşılıklı iyi niyet, hoşgörü ve uzlaşı içinde masa başında bitirilmesidir. Biz Türk Telekom A.Ş.’ye kazandırmak ve kazandırdığımızdan da hakkımıza düşen kısmı almak istiyoruz. Türk Telekom A.Ş. 14. Dönem İşletme Toplu İş sözleşmemizin ülkemize, milletimize şirketimize, teşkilatımıza ve üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

Türk Telekom A.Ş. İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre VURAL. Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom’un hem bir aile hem de bir iş ortağı olarak gördüklerini, aynı düşünceleri paylaştıklarını “ İyi bir sözleşme görüşme süreci olacağından hiç şüphem yok. Amacımız tüm çalışanlarımızı mutlu etmektir. İyi bir sözleşme olmasını diliyorum. Şimdiden hayırlı olsun ” dedi.

İyi niyet ve hoşgörüyü simgeleyen birer buket çiçek taraflarca karşılıklı olarak takdim edildi.

Görüşmelerde Toplu İş Sözleşmesinin ilk dört maddesi müzakere edilerek kabul edildi.

İkinci oturumun Pandemi süreci göz önünde bulundurularak tarafların uygun gördüğü bir tarihte yapılması kararlaştırıldı.

ANLAŞMA SAĞLANAN MADDELER:

 

 

 



DUYURU...!
(30/08/2022 19:09)




ÖNEMLİ DUYURU...!
(11/08/2022 17:11)