Yayınlanma tarihi: 02/04/2021 16:47

Türkiye Haber-İş Sendikası Adana Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu 2 Nisan 2021 tarihinde Seyhan Otel’ de yapıldı.

Pandemi (COVİD-) kuralları çerçevesinde yapılan Genel Kurula, Genel Başkanımız Veli SOLAK, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip GÜLNAR,  Şube Başkanlarımız ve delegeler katıldı.

Genel Kurulun açılışından sonra şubenin faaliyetlerini içeren sinevizyon gösterisi yapıldı.

Genel Kurulu; Başkanlığını Genel Başkanımız Veli SOLAK’ın Yardımcılıklarını Genel Mali Sekreterimiz A. Gökhan AYDIN’ın ve Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterimiz Tagi İŞ, Katip Üyeliklerini de Diyarbakır Şube Başkanımız Yusuf URGUN ile Erzurum Şube Başkanımız Kemal AKKAN’ın yaptığı Divan Heyeti yönetti.

Divan Başkanı ve Genel Başkanımız Veli SOLAK, Divan teşekkülünde kendisine ve arkadaşlarına gösterilen ilgi ve güvenden dolayı genel kurula teşekkür etti.

Divan Başkanı ve Genel Başkanımız Veli SOLAK, genel kurula hitaben yaptığı konuşmasına pandemi (COVİD-19) kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen genel kurulun çalışma yaşamına, Türk-İş’e ve Türkiye Haber-İş Sendikası üyelerine hayırlı olmasını diledi.

Divan Başkanı ve Genel Başkanımız Veli SOLAK, konuşmasında çalışma hayatının içinde bulunduğu sorunlara dikkat çekerek gündemdeki konuları ve çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendi.

Genel Başkanımız Veli SOLAK, “Dünyayı ve Ülkemizi saran COVİD-19 salgını nedeniyle yaşamını yitiren üyelerimize, sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza,  Cenab-ı Allah’tan rahmet, tedavi altında bulunanlara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Veli SOLAK,  Toplu İş Sözleşmesi sürecini, taşeron firmalarda örgütlenme çalışmaları, kıdem tazminatı, işsizlik ve çalışma hayatı hakkında yaşanan gelişmeler hakkında geniş bilgi verdi. 

Genel Başkanımız Veli SOLAK, bundan sonraki dönemde çalışma hayatını zor günler beklediğinin altını çizerek, bütün olumsuzlukların üstesinden sadece sendikal birlik beraberlik ve güvenle gelinebileceğini ifade ederek genel kurula katılanlara teşekkür etti.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip GÜLNAR’ da genel kurulda kısa bir konuşma yaptı. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip GÜLNAR Türkiye Haber-İş Sendikasının her zaman yanında olduğunu tüm eylemler de ön saflarda yerini aldığını ifade ederek, çalışma hayatına ilişkin bilgiler verdi. GÜLNAR, Adana Şubesinde görev alacak olan yöneticilere başarılar dileyerek, Genel Kurulun Haber-İş Sendikasına hayırlı olmasını diledi.

Yapılan seçimlerin sonucunda; Şube Başkanlığına Mehmet ASLANGÖZ, Şube Sekreterliğine Sadettin GÜLER, Şube Mali Sekreterliğine de Hamza KARAN seçildi.