Yayınlanma tarihi: 07/01/2021 10:44

 PTT A.Ş’nin ihale ile iş verdiği firmalarda örgütlenme çalışmalarına başladık, bir çok şirket ve işyerinde gerekli çoğunluğu sağlayarak Bakanlığa yetki tespiti başvurusunda bulunduk. Çoğunluk tespitine itirazlara ilişkin davalar tüm hızıyla takip edilmekte ve sonuçlanmalarına müteakip o işyerlerimiz için toplu iş sözleşmesi müzakerelerine başlayacağız.

Sizin bizim yanımızda olduğunuz gibi biz de sizin yanınızdayız. Birlikten güç doğmuştur. Bu birlikteliğimiz sonuna kadar sürecektir.

PTT A.Ş.’de İŞLETME DÜZEYİNDE toplu iş sözleşmesi imzalamış TEK YETKİLİ SENDİKA TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASIDIR. İşkolunda ve sektörde öncü ve yön belirleyen tek sendika, işkolunun lideri, sendikamız Türkiye Haber-iş Sendikasıdır.

 İhale alan firma bünyesinde çalışan tüm işçi kardeşlerimiz, dün olduğu gibi bugün de sizlerin yanınızdayız ve bundan sonra da yanınızda olacağız. Türkiye Haber-iş Sendikası bir çınardır ve çok büyük bir ailedir. Sizlerin de bu büyük ailenin üyesi olmanızdan büyük onur duyduk. Daha da güçlendik. Hep birlikte daha güçlüyüz.

Bu nedenle tüm işçi kardeşlerimizin sendikal güvence altına alınmaları, insan onuruna yaraşır bir ücret ve sosyal haklar seviyesine ulaşabilmeleri amacıyla sizleri Türkiye Haber-iş Sendikası çatısı altında kalmaya, henüz üye olmamış işçi kardeşlerimizi ise sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Tüm teşkilatımız, genel merkez ve şube yönetimlerimiz, bölge temsilcilerimiz, baştemsilci ve temsilcilerimiz ile siz değerli üyelerimizin anayasal sendikal haklarını kullanabilmeleri ve bir toplu iş sözleşmesine kavuşabilmesi için çok etkin şekilde çalıştık ve çalışacağız. Hep birlikte çalışıp hep birlikte kazanıp hep birlikte sevineceğiz.

Anayasamızın 51., 6356 sayılı Yasamızın tamamı ve Türk Ceza Kanunumuzun 118.maddesiyle sendikal haklar güvence altına alınmıştır. Bu süreçte sizlere baskı uygulayıp sendikadan istifa etmeye zorlayan bir işveren ya da işveren vekili açıkça bu düzenlemeler karşısında hukuka aykırı davranmış ve suç işlemiş olur. Böyle bir durumda Sendika olarak her türlü girişimde bulunacağımız gibi sizler adına gerekli hukuki süreçleri de başlatacağımızı ve her anlamda yanınızda olacağımızı da açıkça ilan ediyoruz.

Gücümüz ve gücünüz, sendikal birlik ve beraberliğimizden gelmektedir. Bu şiar ve düşüncelerle hepinize Türkiye Haber-iş Sendikası ailesi olarak saygılarımızı sunarız.

Türkiye Haber-iş Sendikası

Yönetim Kurulu







ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(11/05/2023 12:13)