Yayınlanma tarihi: 28/05/2020 18:02

ÜYELERİMİZİN BİLGİSİNE;

Dünyanın her tarafında hızla yayılan ve ölümlere sebep olan Koronavirüs hastalığı (COVID-19) ülkemizi de etkisi altına almıştır.

Süreç bir kez daha iletişimin ne kadar önemli olduğunu kanıtlamıştır. Sahada, ofislerde görevini özveriyle sürdüren arkadaşlarımız kritik bir sorumluluk taşımaktadırlar.

Müşteriye giden, müşteriyi karşılayan arkadaşlarımız Koronavirüs hastalığı (COVID-19) salgınına karşı tehdit altında ve taşıyıcı olma potansiyeline sahiptir. İletişimi sağlamak için özveriyle, fedakârca her durumda çalışan, iletişim işçisinin kıymeti bilinmeli, hakkettiği değer verilmelidir. 

Genel Merkez Yönetimimiz tüm birimlerimiz ile birlikte yaşanan süreç ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmekte,  alınması gereken önlemleri ve yapılması gerekenleri işveren vekilleri ile anında görüşerek çözüme kavuşturmak için çalışmaktadır.

Koronavirüs hastalığı (COVID-19)  salgının yok edilmesi için, Sağlık Bakanlığımızın da belirtiği koruyucu önlemlerin eksiksiz yerine getirilmesi gerekmektedir.

Koruyucu önlemler kapsamında verilen eldivenler yapılan iş bitimiyle değiştirilmeli, tek kullanımlık maskeler tekrar tekrar kullanılmamalı, hiçbir çalışma arkadaşımız dezenfektansız işe başlamamalıdır.

Sahada ve ofislerde çalışan arkadaşlarımız, iş başında işveren tarafından koronavirüs salgınına karşı koruyucu önlemler alınmadan (eldiven, maske, dezenfektan...) işe çıkılmaması, böyle bir durum karşısında İSG Kanununun 13.maddesi “Çalışmaktan Kaçınma Hakkı”nı kullanarak gerekli yerlere kurullara ve sendikamız yetkililerine bildirimde bulunulması gerekmektedir.                                                          

Koruyucu önlemlerin sağlanmaması için hiç bir mazeret ve neden kabul edilemez. Bizler Vatanımıza, Milletimize hizmet etmek için 24 saat aralıksız çalışmaktayız ve çalışıyoruz.

Bu zorlu süreçten dayanışma ve sağduyu ile hep birlikte başarı ile çıkacağız.

Kişisel önlemlerinizi almayı LÜTFEN ihmal etmeyin. Önce SAĞLIĞIMIZ.

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU



DUYURU...!
(04/11/2022 14:10)