HABERLER
ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 2. TOPLANTISINI TÜRK-İŞ’TE YAPTI
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısını 10 Aralık 2019 tarihinde TÜRK-İŞ Genel Merkezinde yaptı.
TÜRK-İŞ'in ev sahipliğindeki toplantının başkanlığını Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER yaptı. İşçi heyetine; Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, işveren heyetine ise TİSK Genel Sekreteri Akansel KOÇ'un başkanlık ettiği toplantıda, Genel Başkanımız Veli SOLAK’ta TÜRK-İŞ heyetinde yer aldı.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, ev sahibi olarak komisyon üyelerine hitaben selamlama konuşması yaptı. Asgari ücret sürecini bu yıl Hak-İş ve DİSK ile yürüttüklerini belirten TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, bugünkü toplantının ardından iki konfederasyonu bilgilendireceklerini söyledi. Bir kişinin 2 bin 578 lira olan yaşam maliyetinin altındaki rakamı kabul etmeyeceklerini vurgulayan ATALAY, şöyle konuştu:
"Biz aynı noktadayız. DİSK'in talep ettiği rakam başka. Hak-İş, 'Ortak bir rakam olursa katkı sağlarız' diyor. Bu aşamada süreci görmemiz lazım. Komisyon çalışma yapacak, inşallah çalışanlar lehine güzel bir toplantı olur, güzel bir rakam açıklanırsa biz de mutlu oluruz."
Bir işçinin ocak ayında aldığı ücretin aralık ayına kadar ortalama yüzde 12 oranında düştüğünü vurgulayan ATALAY, "Ortalama 3 bin lira ücret alan bir arkadaşımız aralık ayında 420 lira kesinti yaşıyor. Asgari ücretin vergi yükü var." dedi.
Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER ise, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bağımsız bir komisyon olduğunu belirterek, komisyonun çalışanların geçim şartları ve ülkenin ekonomik durumuna göre yeni asgari ücreti belirlemeye çalıştığını vurguladı.
İlk toplantıda Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları ve TÜİK'ten belirli konulardaki veri ve raporları komisyona sunmasını istediklerini dile getiren ÖNDER, "Bugün, kamu kurum temsilcilerinin sunum yapmasını bekliyoruz. Komisyon, bu veri ve raporları dinleyecek." dedi.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını 17 Aralık 2019 tarihinde TİSK Genel Merkezinde yapmaya kararlaştırdı.
DİĞER HABERLER
16. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Anketi Başladı
(27/10/2025 16:03)
Türk Telekom Yetkililerinden Sendikamıza Ziyaret
(23/10/2025 16:56)
Geçmişin İzinde, Geleceğin Işığında: Emekle 185 Yıl!
(23/10/2025 10:50)
Türkiye Orman İş'ten Sendikamıza Hayırlı Olsun Ziyareti
(20/10/2025 13:13)
TÜRK-İŞ'İN YÖNETİCİ EĞİTİM SEMİNERLERİNİN İKİNCİSİ TAMAMLANDI
(17/10/2025 09:59)
TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİSİ
(10/10/2025 18:54)
9 Ekim Dünya Posta Günü Kutlu Olsun
(09/10/2025 10:22)
GÜVENLİK-İŞ BAŞKANI ÖMER ÇAĞIRICI'DAN SENDİKAMIZA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
(08/10/2025 14:47)
Türkiye Haberi Sendikası Kayseri Şube Yönetimi, Genel Merkez Yönetimini Ziyaret Etti
(03/10/2025 17:10)
“Küresel Sumud Filosuna” Yönelik Saldırıyı Kınıyoruz
(02/10/2025 13:09)
