HABERLER
ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. TOPLANTISINI TÜRK-İŞ’TE YAPTI
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısını 20 Aralık 2018 tarihinde TÜRK-İŞ Genel Merkezinde yaptı. TÜRK-İŞ'in ev sahipliğindeki toplantının başkanlığını Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER yaptı.
İşçi heyetine Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, işveren heyetine ise TİSK Genel Sekreteri Akansel KOÇ'un başkanlık ettiği toplantıda, Genel Başkanımız Veli SOLAK’ta TÜRK-İŞ heyetinde yer aldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY, asgari ücret rakamının 7-8 milyon çalışanı doğrudan etkilediğini belirterek "Makul, mantıklı ve kabul edilebilir bir rakam olursa bununla ilgili kamuoyu ve asgari ücretli mutlu olur, biz de mutlu oluruz. Altına imza atarız. 44 yılda 3 kere anlaşarak rakamı belirledik. Gönlümden geçen hükümet, işveren ve işçi birlikte bu rakamın altına imza atalım." diye konuştu.
Bir işçinin ocak ayında aldığı ücretin aralık ayına kadar ortalama yüzde 12 oranında düştüğünü vurgulayan ATALAY, "Ortalama 3 bin lira ücret alan bir arkadaşımız aralık ayında 420 lira kesinti yaşıyor. Asgari ücretin vergi yükü var." dedi.
TİSK Genel Sekreteri Akansel KOÇ da işverenler olarak herhangi bir rakam belirtmediklerine işaret ederek 2019'daki hedef enflasyonun, işsizlik ve büyüme oranlarının da dikkate alınarak bir rakam belirlenmesini istediklerini söyledi.
Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER ise Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) bir sunum yapılacağını aktararak "TÜİK'in vereceği rakamlar, herkesi ilgilendiren rakamlar olacak. Bugün onu dinleyeceğiz." dedi.
Toplantıda, TÜİK bir işçinin asgari geçim tutarını komisyonla paylaştı. TÜİK, asgari geçim tutarını "ağır" statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, "orta" statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş, "hafif" statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak açıkladı.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere dördüncü ve son toplantısını, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapacaktır.
DİĞER HABERLER
TÜRSAT’TA 2 KİŞİ ŞEHİT EDİLDİ 4 KİŞİ YARALANDI…
(16/07/2016 22:44)
TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU OLAĞANÜSTÜ GÜNDEMLE TOPLANDI
(16/07/2016 20:26)
GÜN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR…
(16/07/2016 15:53)
KİRALIK İŞÇİLİK ANAYASA MAHKEMESİNDE
(15/07/2016 14:20)
ACI HABER! GİRESUN'DA ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ...
(06/07/2016 17:55)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI:
(03/07/2016 14:18)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN KADİR GECESİ MESAJI:
(01/07/2016 10:00)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN ATATÜRK HAVALIMANI’NDA YAŞANAN HAİN TERÖR SALDIRISI İLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA:
(28/06/2016 23:26)
SGK YÖNETİM KURULU ÜYESİ SALİH KILIÇ SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ
(23/06/2016 17:29)
TERÖR MÜCADELESİNDE YARALANAN ASKER VE POLİSLERİMİZİ GATA’DA ZİYARET
(23/06/2016 16:09)
