HABERLER
ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. TOPLANTISINI TÜRK-İŞ’TE YAPTI
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısını 20 Aralık 2018 tarihinde TÜRK-İŞ Genel Merkezinde yaptı. TÜRK-İŞ'in ev sahipliğindeki toplantının başkanlığını Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER yaptı.
İşçi heyetine Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, işveren heyetine ise TİSK Genel Sekreteri Akansel KOÇ'un başkanlık ettiği toplantıda, Genel Başkanımız Veli SOLAK’ta TÜRK-İŞ heyetinde yer aldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY, asgari ücret rakamının 7-8 milyon çalışanı doğrudan etkilediğini belirterek "Makul, mantıklı ve kabul edilebilir bir rakam olursa bununla ilgili kamuoyu ve asgari ücretli mutlu olur, biz de mutlu oluruz. Altına imza atarız. 44 yılda 3 kere anlaşarak rakamı belirledik. Gönlümden geçen hükümet, işveren ve işçi birlikte bu rakamın altına imza atalım." diye konuştu.
Bir işçinin ocak ayında aldığı ücretin aralık ayına kadar ortalama yüzde 12 oranında düştüğünü vurgulayan ATALAY, "Ortalama 3 bin lira ücret alan bir arkadaşımız aralık ayında 420 lira kesinti yaşıyor. Asgari ücretin vergi yükü var." dedi.
TİSK Genel Sekreteri Akansel KOÇ da işverenler olarak herhangi bir rakam belirtmediklerine işaret ederek 2019'daki hedef enflasyonun, işsizlik ve büyüme oranlarının da dikkate alınarak bir rakam belirlenmesini istediklerini söyledi.
Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER ise Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) bir sunum yapılacağını aktararak "TÜİK'in vereceği rakamlar, herkesi ilgilendiren rakamlar olacak. Bugün onu dinleyeceğiz." dedi.
Toplantıda, TÜİK bir işçinin asgari geçim tutarını komisyonla paylaştı. TÜİK, asgari geçim tutarını "ağır" statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, "orta" statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş, "hafif" statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak açıkladı.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere dördüncü ve son toplantısını, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapacaktır.
DİĞER HABERLER
KAMU İŞÇİLERİNİN İLAVE TEDİYE ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU
(15/08/2018 09:01)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZ SAYIN MEHMET CAHİT TURAN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU
(13/08/2018 16:08)
ERZURUM ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
(12/08/2018 18:30)
DİYARBAKIR ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
(11/08/2018 19:57)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK MHP BURSA MİLLETVEKİLİ SAYIN İSMET BÜYÜKATAMAN İLE ANKARA MİTLETVEKİLİ SAYIN YAŞAR YILDIRIM’I MAKAMLARINDA ZİYARET ETTİ
(10/08/2018 09:24)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ TÜRKİYE SAĞLIK–İŞ SENDİKASINA TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDULAR
(06/08/2018 14:51)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ KOOP-İŞ GENEL BAŞKANI EYÜP ALEMDAR’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDULAR
(06/08/2018 14:30)
TÜRK-İŞ VE KEÇİÖREN BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE SOKAK ATIK TOPLAYICILARININ ÇALIŞMA KOŞULLARINI İYİLEŞTİRME SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İMZA TÖRENİ
(02/08/2018 12:54)
HAİN TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUZ
(01/08/2018 08:31)
