HABERLER
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMASI:
1 MAYIS BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN…
Bugün tüm dünyada emekçiler, emeğin uğradığı haksızlığa karşı direniyor. Ülkemizde işçiler, ekmek, barış, özgürlük istiyor. Kiralık İşçiliğe, Esnek Çalışmaya, Taşeronlaştırmaya, Sendikasızlaştırmaya ve Kölelik Düzene karşı sesimizi duyurmak için 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde alanlarda olacağız.
1 Mayıs işçilerin ekonomik, sosyal ve demokratik taleplerinin seslendirildiği gündür.
1 Mayıs, dini, dili, ırkı ne olursa olsun ayrımsız tüm çalışanların birlik mücadele ve dayanışma günüdür.
Herkesin barış, huzur ve güven içerisinde yaşadığı bir ülke istiyoruz.
Bizler; kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, işsizlikle etkin mücadele edilmesini ve eşit işe, eşit ücret istiyoruz.
Ülkemizde 1 milyon taşeron işçisi var. Bu işçilerimiz asgari ücretle çalışıyor, aynı tezgâhta birlikte çalıştığı arkadaşı sosyal haklarını alırken, taşeron işçisi bunların hepsinden mahrum olarak çalıştırılıyor.
Taşeron uygulamasının kaldırılmasını ve sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz.
İş cinayetlerinin önlenmesini, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz.
Türkiye Haber-İş Sendikası olarak; ülkemizde eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam şartlarının sağlanması dileğiyle, tüm çalışanların, teşkilatımızın ve üyelerimizin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI
YÖNETİM KURULU ADINA
VELİ SOLAK
GENEL BAŞKAN
DİĞER HABERLER
MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN…
(04/03/2021 19:11)
TÜRK TELEKOM A.Ş. VE PTT A.Ş.’DE ÇALIŞAN ÜYELERİMİZ İÇİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ENFLASYON FARKLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
(03/03/2021 10:46)
HOCALI KATLİAMI'NI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ…
(26/02/2021 08:00)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN REGAİP KANDİLİ MESAJI:
(18/02/2021 10:50)
ÖNEMLİ DUYURU
(27/01/2021 21:42)
PTT A.Ş.’DE FİRMA ÇALIŞANI İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN DUYURUDUR
(07/01/2021 10:44)
2021 YILI İÇİN ASGARİ ÜCRET NET 2 BİN 825 LİRA 90 KURUŞ OLDU
(28/12/2020 12:16)
RTÜK İŞYERLERİ İÇİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİSİ ALINMIŞTIR
(23/12/2020 13:25)
