Yayınlanma tarihi: 07/03/2017 16:50

Değerli üyelerimiz;

         Başarılı olmuş, güçlü ve büyük kuruluşların bir yönetim felsefesi, anlayışı vardır. Bu felsefenin olmadığı yerde başarıdan söz edilmesi mümkün olmayacaktır. Türkiye Haber-iş Sendikasının yönetim felsefesi, birlik, beraberlik ve dayanışma üzerine kuruludur. Bizim inanç ve yönetimimizin temelini, özünü insan oluşturmaktadır. Biz büyük bir aileyiz ve aynı gemide yol almaktayız. Teşkilatın Genel Başkanı ve yöneticileri olarak Sendikamızı koruyup kollamakta, büyütmek ve güçlendirmekte bizler ne kadar sorumluysak siz değerli üyelerimizin de bir o kadar sorumluluğu bulunmaktadır. Sendikamızı her platformda savunmak ve yüceltmek bizler kadar sizlerin de görevidir. Çünkü burası hepimizin yuvasıdır. Başka da sığınacak bir limanımız yoktur.

         Değerli arkadaşlar;

         Yeni ve zorlu bir toplu iş sözleşmesi aşamasındayız. Arkadaşlarımız bu süreçte işyerlerinde yaşadıkları sorunları da değerlendirerek toplu iş sözleşmesi tekliflerini bize göndermektedirler. Önümüzdeki bu toplu iş sözleşmesinde sorunları çözücü, kazanılmış haklarımıza dokundurtmadan başarılı ve herkesin mutlu olacağı bir toplu iş sözleşmesi imzalamak için yoğun bir çaba harcayacağız. Sonuna kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Şunun bilinmesini isteriz ki toplu iş sözleşmesi sosyal medya üzerinden yapılmaz, yapılacakmış gibi de anlatılamaz. Toplu iş sözleşmesi masada başlar, anlaşma sağlanamazsa kanunlar ve mevzuat çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa o yapılır. Bundan hiçbir arkadaşımızın tereddüdü ve endişesi olmamalıdır. Türkiye Haber-iş Sendikası her türlü kararı alma ve uygulama gücü ve kararlılığındadır.

         Ancak; toplu iş sözleşmesi sürecine girdiğimiz şu günlerde teşkilatın genel başkanı olarak şahsıma ve yönetici arkadaşlarıma sosyal medya üzerinden insan onuruna yakışmayacak hakaret, tehdit ve iftiralarda bulunulduğunu üzülerek görüyorum. Bunlar bizi rencide etmekte, yaralamaktadır. Bu eylemler, bununla da kalmayıp hepimize zarar verip sendikal birlik ve beraberliğimizi baltalamaktadır. Yapıcı eleştiriye her zaman açığız. Koşulumuz, bu eleştirilerin saygı çerçevesi içinde yapılmasıdır. Tüm arkadaşlarımızdan sendikamızın temel ilke ve Ana Tüzüğümüze uygun davranmasını rica ediyoruz.

         Sosyal medya üzerinden hakaret ve küfür etmek, iftirada bulunmak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca suçtur. Bilindiği gibi şahsımın ve Sendikamızın suç duyuruları üzerine kendini bilmez birkaç kişiye hapis ve para cezaları verilmiştir. Ayrıca bu haksız davranışlar aynı zamanda tazminat sorumluluğunu da gerektirmektedir.

         Bu yazımız ile sosyal medyayı ilkesizce küfür ve hakaretlerine alet edip genel başkan olarak şahsıma ve diğer yönetici arkadaşlarıma küfür, hakaret ve iftira eylemler için kullanan, bu mecralarda tarafımıza küfür, hakaret ve iftiralarda bulunan kişileri son bir defa uyarıyoruz. Biz hiç kimseyi şikayet etmek ve hakkında tazminat davası açma arzusunda değiliz. Ancak bu fiillerin devamı halinde tüm ceza ve hukuk kurumları harekete geçirilecektir. Bu hususta son uyarımızı yapıyoruz.

         Değerli arkadaşlar,

         Twitter hesabım üzerinden genel başkan olarak şahsıma yapılan hakaretlere karşı bir yönetici arkadaşım kesinlikle kullanmaması gereken ve her ne sebeple söylenirse söylensin maksadını aşan ve birliğimize zarar verici bir ifade ile cevap vermiştir. Öncelikle bilinmelidir ki ben kendimi koruyacak kendimi ifade edecek yetenek ve kararlılıktayım. Kimsenin korumasına da ihtiyacım yoktur. Ancak teşkilatın bir düsturu, ilkesi ve uyulması gereken kural ve kaideleri vardır. Bu kural ve kaideler içerisinde fevri çıkışları, nefsi hareketlere ve şovmenliğe asla yer yoktur. Bütün yöneticilerimiz de bu sorumluluk bilinci ile hareket etmeli, amacını aşan söylem ve eylemlerden uzak durmalıdır.

         Bu hususlara uymayan ve aykırı davranın gerek profesyonel gerekse amatör yöneticilerle ilgili olarak, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası ve Ana Tüzüğümüz hükümlerine göre Sendikamızın disiplin kurulu başta olmak üzere tüm zorunlu organlarının gereğini yapacağının bilinmesini önemle belirtmek isterim.

         Kamuoyuna ve değerli üyelerimize saygı ile duyurulur.

 

Yönetim Kurulu Adına

Genel Başkan

Veli SOLAK