HABERLER
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK, VERGİ İNDİRİMİNİN BORDROYA TABİ ÇALIŞANLARA DA UYGULANMASI KONUSUNDA HÜKÜMETE ÇAĞRIDA BULUNDU
Genel Başkanımız Veli Solak, açıklamasında şunlara değindi:
“Hükümetimiz, son 5 yılda vergisini düzenli ödeyen Kurumlar Vergisi mükellefleriyle ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle gelir vergisi beyannamesi veren patron, esnaf, çiftçi, doktor ve avukatlara yönelik yüzde 5'lik indirim teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
Ancak vergi ödemelerinde en fazla mağduriyet yaşayan kesim, Bodroya tabi ücretli çalışanlardır. Ücretliler, yıl başında aldıkları ücretlerini, vergi dilimlerinin yüksekliği nedeniyle ilerleyen aylarda alamamakta, yılın sonuna da ücretlerinde büyük bir azalma yaşanmaktadır.
Vergisini zamanında ve düzenli ödeyenlerin başında, vergileri kaynaktan kesilen bordroya tabi çalışan kesim gelmektedir.
Ücretli çalışanlar da gelir vergisi mükellefi olarak, beyanname verenler gibi, yapılacak bu indirimden da yararlanmalıdır.
Hükümetimiz, vergi adaletini bozmayacak şekilde ücretlileri de yüzde 5’lik indirime tabi tutularak, bu mağduriyetleri giderilmelidir.”
TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI
YÖNETİM KURULU ADINA
VELİ SOLAK
GENEL BAŞKAN
DİĞER HABERLER
TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ OCAK 2019
(04/02/2019 15:50)
6772 SAYILI KANUN KAPSAMINA GİREN KURUMLARDA ÇALIŞAN İŞÇİLERE İLAVE TEDİYE ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU (PTT’DE ÇALIŞAN ÜYELERİMİZ İÇİN)
(30/01/2019 09:14)
TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU ANKARA'DA TOPLANDI
(23/01/2019 08:29)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK PTT A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN KENAN BOZGEYİK’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
(16/01/2019 17:04)
TÜRK-İŞ VE ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİNİN ORTAK DÜZENLEDİĞİ
(14/01/2019 16:26)
TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ ARALIK 2018 (ENFLASYON RAKAMLARI)
(03/01/2019 13:28)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK TÜRK TELEKOM A.Ş. TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI YUSUF KIRAÇ'A NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNDU
(02/01/2019 12:29)
İÇİŞLERİ BAKANI SAYIN SÜLEYMAN SOYLU’DAN TÜRK-İŞ’İ ZİYARET ETTİ
(20/12/2018 21:08)
ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. TOPLANTISINI TÜRK-İŞ’TE YAPTI
(20/12/2018 14:45)
