HABERLER
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN, VERGİ İNDİRİMLERİYLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMASI;
Genel Başkanımız Veli Solak, açıklamasında;
"Hükümet kararıyla, 1 Ocak'tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde ise metrekare değeri 1,000 TL ile 2,000 TL arasında olan konutların tesliminde ödenen KDV oranı yüzde 18'den yüzde 10'a kalıcı olarak indirildi.
Ayrıca, emlak satışlarında damga vergisinin kaldırılması inşaat ve gayrimenkul sektöründe yaşanan krizi önemli ölçüde giderecektir.
Bakanlar Kurulu kararına göre de ÖTV kanununa beyaz eşya ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV'yi 30 Nisan'a kadar sıfırlandı.
Ayrıca, ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan KDV oranı da 30 Nisan'a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak tespit edildi.
ÖTV ve KDV de yapılan bu indirimlerin dayanıklı tüketim mallarına talebin artıracağını ve ekonomiyi canlandıracağını düşünüyoruz.
Bütün bu detaylı ve olumlu çalışmalar neticesinde; en önemlisi bu uygulamaların başarılı bir şekilde hayata geçmesi için biz bordrolu çalışanlardan kesilen % 15’le başlayan ve % 30’lara kadar yükselen gelir vergisi yeniden düzenlenmelidir.
Alım gücünün piyasalara en etkili şekilde ve doğrudan dahil olması için, yüksek vergi kesintilerinin aşağıya çekilerek, mevcut ekonomiye direk girdi olarak katkı sağlaması adına Hükümetimizden bordroya tabi çalışanlardan kesilen yüksek gelir vergi oranlarında da aynı hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.
Ülkemizin önemli sıkıntılar yaşadığı bu dönemde; ekonomi de yapılan bu reformların ülkemizin, halkımızın ve biz çalışanların da refah düzeyinin iyileştirilmesi ve katkı sağlaması için hükümetimizden bu konuda da olumlu bir adım atmasını bekliyoruz”
TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI
YÖNETİM KURULU ADINA
VELİ SOLAK
GENEL BAŞKAN
DİĞER HABERLER
Toplu İş Sözleşmesinde Arabulucu Süreci Anlaşmazlıkla Sonuçlandı
(12/05/2026 13:21)
İzmir Çeşme ve Mersin Yeşilovacık Tesisleri Hakkında Açıklama
(06/05/2026 13:56)
Tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun
(30/04/2026 13:12)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun
(22/04/2026 21:50)
TİS ARABULUCU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
(22/04/2026 18:10)
Türk Telekom TİS Görüşmelerinde Uyuşmazlık: Arabulucu Süreci Başladı
(10/04/2026 11:00)
Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun
(19/03/2026 13:13)
Çanakkale: Bir Milletin İradesi, Bir Tarihin Dönüm Noktasıdır!
(17/03/2026 13:52)
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!
(07/03/2026 19:05)
Türk Telekom Ücret Teklifini Sundu, Sendikamız Kabul Etmedi
(06/03/2026 16:55)
