HABERLER
Tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun
Dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde emeğinin hakkını korumak, alın terinin kıymetini büyütmek ve daha adil bir dünyada yaşamak için mücadele eden tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.
1 Mayıs, alın terinin, emeğin ve onurun günüdür.
Bu topraklarda sabahın ilk ışığıyla yola düşen, akşamın karanlığında hâlâ üretmeye devam eden, emeğiyle hayatı var eden milyonların günüdür bugün. Aynı zamanda 1 Mayıs, ülkemiz işçi sınıfının emeğine ve haklarına sahip çıkma; eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesinin bir simgesidir.
Türk işçi sınıfı; çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, namusuyla bu ülkenin yükünü omuzlayan en büyük güçtür.
İşçi sınıfı, sadece kendisinin değil; toplumun, milletin ve devletin de gelişmesi için çalışan, üreten ve bu topraklarda hayat bulandır. Vatanımızın kalkınması ve huzuru için çalışan emekçiler, ülkenin en büyük gücü ve temel direğidir.
1 Mayıs, geçmişten bugüne kazandığımız hakları kutluyor olmanın ötesinde; bugün yaşadığımız sorunları dile getirmek ve çözüm yollarını birlik ve dayanışma içinde aramak adına da özel bir anlam taşımaktadır.
Bugün işçi sınıfımızın en yakıcı gündemi ekmek teknesini korumaktır. Bu anlamda iş güvencesi, yalnızca bir gelir meselesi olmanın ötesinde; bir insanın onuru, ailesinin geleceği ve toplumun huzurudur. İşini kaybetme korkusuyla yaşayan bir emekçinin ne üretimde verimi ne de hayata güveni kalır. Bu nedenle ekmek teknesine sahip çıkmak, aslında memleketin yarınlarına sahip çıkmaktır.
Biz, insanca çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz!
İşsizliğe, taşerona, vergide adaletsizliğe, kayıtdışılığa, güvencesizliğe, hayat pahalılığına, özelleştirmelere ve düşük ücretlere hayır diyoruz!
Emekten ve halktan yana olma ilkesiyle, emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirecek ekonomik ve sosyal politikaların acilen hayata geçirilmesi çağrımızı yineliyoruz. Alın terimizin kıymeti ve çalışma barışının güvencesi ancak bu şekilde sağlanabilir.
İşçi sınıfı olarak örgütlü, omuz omuza ve bir yumruk gibi birlikte olmak dışında bir seçeneğimiz yok. Hep birlikte adil bir düzeni ve haklarımızı savunmak için mücadele etmek zorundayız.
Tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.
Emeğin gururu, birliğin gücü ve alın terinin onuru daim olsun.
DİĞER HABERLER
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI:
(29/08/2016 10:01)
CİZRE’DE MEYDANA GELEN TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUZ…
(26/08/2016 09:25)
TARIM-İŞ SENDİKASI GENEL MERKEZİNE HAİN SALDIRI…
(24/08/2016 13:47)
GAZİANTEP'DE DÜĞÜN CIKIŞINDA TERÖR SALDIRISI YAPILDI
(21/08/2016 10:07)
KAYSERİ ŞUBEMİZİN 8. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
(20/08/2016 14:46)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN VAN, ELAZIĞ VE BİTLİS’TE YAŞANAN HAİN TERÖR SALDIRILARINI İLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA:
(18/08/2016 11:12)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 17 AĞUSTOS DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE YAPTIĞI AÇIKLAMASI:
(17/08/2016 13:32)
DİYARBAKIR’DA MEYDANA GELEN TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUZ…
(15/08/2016 17:18)
ADANA ŞUBEMİZİN 7. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
(13/08/2016 15:39)
BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(13/08/2016 14:54)
