Yayınlanma tarihi: 05/12/2025 16:20

Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar, Basın-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Türkiye Haber-İş Sendikamızın Genel Başkanı Nuh Galip Topak ve sendikamız yöneticilerini ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında, günümüz çalışma yaşamını şekillendiren yeni dinamikler ele alınarak sendikal örgütlenmenin büyümesine yönelik derinlikli bir değerlendirme gerçekleştirildi. Özellikle iletişim ve basın işkolunda ortaya çıkan dönüşümün çalışan haklarına, mesleki standartlara ve toplu pazarlık süreçlerine nasıl yansıdığı üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Basın-İş Genel Başkanı Savaş Nigar, Türkiye Haber-İş Sendikası’nın tarihsel birikimi ve işkolundaki kritik rolüne dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:
“Türkiye Haber-İş, ülkemizin sendikal mücadelesinde köklü hafızası ve güçlü temsil gücüyle her zaman referans alınan bir örgüt olmuştur. Bizler de Basın-İş olarak, sendikalar arası dayanışmanın yalnızca geçmişin bir mirası değil, aynı zamanda geleceği kuran temel bir güç olduğuna inanıyoruz.”

Genel Başkanımız Nuh Galip Topak ise, ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade ederek sendikal mücadelenin yönüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Topak, “Sendikal hareketimizin bugün en çok ihtiyaç duyduğu şey, değişimi doğru okuyabilen, toplumsal dönüşüme eşlik ederken emeğin değerini savunmayı kararlılıkla sürdüren ortak bir vizyondur. Biz üyelerimizin bize yüklediği sorumluluğu bu anlayışla taşıyoruz. Bu çerçevede Basın-İş’in köklü mücadelesi ve emek birikimi sendikamız açısından önemli bir referans niteliği taşıyor.” dedi.

Ziyaret kapsamında iki sendikanın yöneticileri, karşılıklı işbirliğinin emek hareketine sağlayacağı katkılara yönelik ortak bir irade ortaya koydu. Basın-İş heyeti, sendikamızın çalışmalarına başarı temennilerini iletirken yöneticilerimiz de bu tür temasların ortak mücadele zeminini güçlendirdiğini vurguladı.

Görüşmede, Basın-İş Genel Sekreteri Ahmet Özbakır, Genel Mali Sekreter Yusuf Sadettin Yörükler ile sendikamızın Genel Sekreteri Mehmet Aslangöz ve Genel Mali Sekreteri A. Gökhan Aydın da hazır bulunarak değerlendirmelerini paylaştılar.







BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)





ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(09/11/2023 18:39)