HABERLER
Türkiye Haber-İş Sendikası’ndan Kamu Çerçeve Protokolü Görüşmeleri Hakkında Açıklama
Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanımız Sayın Veli Solak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde kurulan Kamu Çerçeve Protokolü (KÇP) Komisyonu toplantısında, kamu işçilerinin beklenti ve taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Sayın Faruk Özçelik ile Çalışma Genel Müdürü Sayın Mehmet Baş’a iletmiştir.
Toplantıda, sendikamızın örgütlü olduğu işyerlerinde görev yapan kamu işçilerinin yaşadığı temel sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri detaylı bir şekilde gündeme getirilmiştir.
Genel Başkanımız Sayın Veli Solak, kamu işçilerine yönelik sunulan ilk teklifin, mevcut ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda yetersiz kaldığını vurgulamış; çalışanların yaşam koşullarını iyileştirecek, sosyal ve mali haklarını güçlendirecek daha kapsayıcı bir teklifin gerekliliğini ifade etmiştir.
İşyerlerinden Gelen Talepler Dikkate Alınmalı
Sendikamız, üyelerinden aldığı geri bildirimlerle oluşturduğu talepleri de ilgili makamlara ifade etmiştir. Bu talepler arasında ücret dengesizliklerinin giderilmesi, sosyal hakların iyileştirilmesi, ek ödemelerin artırılması ve iş güvencesinin güçlendirilmesi gibi başlıklar öne çıkmaktadır.
Türkiye Haber-İş Sendikası olarak, üyelerimizin haklarını kararlılıkla savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.
DİĞER HABERLER
SENDİKASIZ ÇALIŞAN İŞÇİ KARDEŞİM.
(21/08/2020 11:43)
SENDİKASIZ ÇALIŞAN İŞÇİ KARDEŞİM.
(21/08/2020 11:40)
SENDİKASIZ ÇALIŞAN İŞÇİ KARDEŞİM.
(21/08/2020 11:39)
SENDİKASIZ ÇALIŞAN İŞÇİ KARDEŞİM.
(21/08/2020 11:30)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
(17/08/2020 10:06)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE YAPTIĞI AÇIKLAMA:
(16/08/2020 22:34)
24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN…
(24/07/2020 09:00)
ACIMIZ BÜYÜK MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
(16/07/2020 09:35)
