HABERLER
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun
Dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde emeğinin hakkını korumak ve daha adil bir dünyada yaşamak için mücadele eden tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.
1 Mayıs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de işçi sınıfının emeğine ve haklarına sahip çıkma, eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesinin bir simgesidir. 1 Mayıs, geçmişten bugüne kazandığımız hakları kutluyor olmanın ötesinde, şu an yaşadığımız sorunları dile getirmek ve çözüm yollarını birlik ve dayanışma içinde aramak adına da özel bir anlam taşımaktadır.
İşçi sınıfı, sadece kendisinin değil, toplumun, milletin ve devletin de gelişmesi için de çalışan, üreten ve bu topraklarda hayat bulandır. Vatanımızın kalkınması ve huzuru için çalışan emekçiler ülkenin en büyük gücü ve temel direğidir.
Topluma değer üretmek, toplumun ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan emekçiler, içinden geçtiğimiz koşullarda ekonomik krizin altında ezilmektedir. Türkiye ekonomisini ayakta tutan bizler krizin faturasını da ödemek zorunda bırakılıyoruz. Bu kabul edilebilir değildir.
Biz, insanca çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz!
İşsizliğe, taşerona, vergide adaletsizliğe, kayıtdışılığa, güvencesizliğe, hayat pahalılığına, özelleştirmelere ve düşük ücretlere hayır diyoruz!
Emekten ve halktan yana olma ilkesi ile emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirecek ekonomik ve sosyal politikalar acilen hayata geçirilmelidir. Alın terimizin kutsallığı ancak bu şekilde sağlanabilir.
İşçi sınıfı olarak örgütlü, omuz omuza ve bir yumruk gibi birlikte olmak dışında bir seçeneğimiz yok. Hep birlikte adil bir düzeni ve haklarımızı savunmak için mücadele etmek zorundayız.
1 Mayıs sadece emekçilerin değil, tüm toplumun haklarını savunma günüdür.
Tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor; daha adil bir dünyada ve daha emekten yana bir Türkiye’de yaşama umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeden, mücadelemize devam edeceğimizi ilan ediyoruz.
TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI
YÖNETİM KURULU ADINA
VELİ SOLAK
GENEL BAŞKAN
DİĞER HABERLER
YÜCE TÜRK MİLLETİNİN DUALARI SİZİNLEDİR. YOLUNUZ AÇIK OLSUN, ALLAH KAHRAMANLARIMIZI KORUSUN...
(09/10/2019 15:10)
SEN OLMADAN BİR EKSİĞİZ, BERABER GÜÇLENECEĞİZ...
(30/09/2019 14:55)
HAİN TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUZ
(12/09/2019 20:59)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLEDİ
(09/09/2019 08:00)
T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI SAYIN ZEHRA SAYIN ZÜMRÜT SELÇUK'TAN TÜRK-İŞ'E ZİYARET
(05/09/2019 17:21)
SENDİKAMIZ İLE PTT A.Ş. ARASINDA MÜZAKERELERİ DEVAM EDEN 18. DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TAMAMI ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARILMIŞ VE İMZALANMIŞTIR.
(26/08/2019 18:08)
SENDİKAMIZ İLE TÜRK TELEKOM A.Ş. ARASINDA MÜZAKERELERİ DEVAM EDEN 13.DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TAMAMI ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARILMIŞTIR.
(07/08/2019 09:00)
6772 SAYILI KANUN KAPSAMINA GİREN KURUMLARDA ÇALIŞAN İŞÇİLERE İLAVE TEDİYE ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU (PTT’DE ÇALIŞAN ÜYELERİMİZ İÇİN)
(02/08/2019 09:43)
13. DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
(24/07/2019 18:01)
