HABERLER
KİRALIK İŞÇİLİK ANAYASA MAHKEMESİNDE
TÜRK-İŞ Konfederasyonumuz Kiralık İşçilik müessesesinin kanunlaşmaması için büyük gayret sarfetmiş, kanunlaşması durumunda yaşanacak olumsuzlukları tespit ederek bunları ilgili mercilere, milletvekillerine, siyasi parti grup başkan vekillerine bildirmiş, imza kampanyaları ile kamuoyunu bilinçlendirmiştir.
Kanunun TBMM’de kabul edilmesinin ardından Konfederasyonumuz Cumhurbaşkanlığı makamına başvurmuş ve kanunun veto edilmesini yazılı olarak talep etmiştir.
Tüm çabalarımıza rağmen 6715 sayılı “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 20.05.2016 gün ve 29717 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi adına CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, kamuoyunda Kiralık İşçilik olarak bilinen İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun İptali İçin Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu. Bu başvuruyu desteklemek amacıyla Konfederasyonumuz Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT ile TÜRK-İŞ üyesi sendikaların Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet Anayasa Mahkemesine giderek gelişmeleri yakından takip etmişlerdir. Sendikamızı temsilen Genel Eğitim Sekreterimiz Sedat Güney ve Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz Mücayit Özdemir katıldı.
Anayasa Mahkemesi önünde yapılan Basın açıklamasında, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, bu kanunun büyük sakıncalar doğuracağını, çalışanların hak kaybına uğrayacaklarını, bugüne dek yapılan bütün değişiklerin işçilerin aleyhine olduğunu, kanunun bir çeşit insan sömürüsüne dönüşeceğini ve örgütlenme ile sosyal güvence haklarını ihlal ettiğini ifade etti. Bu kanun ile işverenin 200 asgari ücreti teminat olarak yatırdığı takdirde dilediği sayıda işçiyi rahatlıkla çalıştırabileceğini belirten Irgat, bu kanunun daha da derin yaralar açmadan Anayasa Mahkemesi tarafından değerlendirilmeye alınmasını temenni ettiklerini belirtti.
DİĞER HABERLER
PTT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 17. DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİMİZ 23 MAYIS 2017 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR
(09/05/2017 11:12)
TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI HAYDAR ÖZDEMİROĞLU VE GENEL SEKRETER HAKAN BOZKURT GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’I ZİYARET ETTİLER
(08/05/2017 16:18)
TÜRK TELEKOM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 12. DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİMİZ BAŞLADI
(08/05/2017 15:04)
POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI İŞYERLERİ İÇİN 17. DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞME YETKİMİZ GELMİŞTİR
(05/05/2017 15:01)
1 MAYIS ALANLARDA COŞKUYLA KUTLANDI
(01/05/2017 14:40)
GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’IN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMASI:
(28/04/2017 14:58)
TÜRK TELEKOM A.Ş. 12. DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİMİZ 8 MAYIS 2017 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR
(28/04/2017 14:38)
BAŞKANLAR KURULUMUZ ANKARA’DA TOPLANDI
(27/04/2017 17:39)
KÜTAHYA BAŞTEMSİLCİMİZ ABDULLAH YİĞİT VE TEMSİLCİMİZ MUSTAFA ÖLMEZ GENEL BAŞKANIMIZ VELİ SOLAK’I ZİYARET ETTİ
(26/04/2017 16:18)
