Yayınlanma tarihi: 17/10/2021 08:29

Bu gece, Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. Sevgili Peygamberimizin doğumunun yıldönümünde aziz milletimizin ve bütün İslam Aleminin Mevlid Kandilini kutluyor, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum.

Sevgili Peygamberimizin şahsında yükselen sevgi seli, bizim medeniyet anlayışımızı, insan ve hayat felsefemizi ortaya koymaktadır.

Çünkü bizim kültürümüzde; Ahmet Yesevî, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bayram Velî, Hacı Bektaş Velî gibi sevgi ve gönül dostları, bütün insanlığa kucak açmış Anadolu erenleri vardır.

Kendimiz için istediğimizi, başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, “yaratılanı yaratandan ötürü sevmek”, bizim gönül dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır.

Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi Sevgili Peygamberimizin Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günü olan Mevlid Kandilinin bütün insanlığa sevgi ve barış getirmesini, Yüce Allah’tan niyaz eder, Yüce Türk Milletinin, teşkilatımızın, üyelerimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini kutluyorum.

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN