Yayınlanma tarihi: 06/06/2022 14:37

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU

SONUÇ BİLDİRİSİ

(4 – 5 HAZİRAN 2022 / ANKARA)

 

Türkiye Haber-İş Sendikası olarak, 2022 yılının 2. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısını, 4-5 Haziran 2022 tarihlerinde Sendika Genel Merkezimizde gerçekleştirdik.

Açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Sayın Veli SOLAK,  Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantımızda, Ülkemizde ve çalışma hayatında yaşanan gelişmeler, Sendikamızın gündemini oluşturan güncel konular ve Sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, toplantının tamamlanmasının ardından aşağıdaki sonuç bildirisini yayımladı:

Dünyada pandemi ile başlayan ve gerek küresel gerekse ulusal ölçekte devam ederek beraberinde yüksek enflasyonu getiren ekonomik kriz süreci, başta çalışma hayatı olmak üzere yaşamımızdaki hemen hemen her noktaya olumsuz tesir etmiş, iş yapış şekillerimizi ve önceliklerimizi kısa bir sürede değişime uğratmıştır.

Ülkemiz genelinde yaşanan krizle birlikte oluşan yüksek enflasyon sürecinde, üyelerimizin olası ekonomik kayıplarının önüne geçmek amacıyla, Ocak ayının ilk günlerinde Türk Telekomünikasyon A.Ş.  ile yaptığımız mevcut toplu iş sözleşmemize ilişkin ilave olarak iyileştirme yapılması konusunda görüşme çağrımız, 03.01.2022 tarihinde Türk Telekomünikasyon A.Ş. yetkililerine yazılı olarak bildirilmiş, yapılan görüşmeler sonucunda ek protokol  başarılı bir şekilde imza altına alınmıştır.

Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile yaptığımız 14. Dönem toplu iş sözleşmesi, 2021 yılında 2825 TL olan asgari ücrete ve o günün şartlarına göre yapılmış en iyi sözleşmedir. Bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluş böyle bir başarıya ulaşamamıştır. 01 Mart 2022 tarihi itibariyle geçerli olan, 15 Mart 2022 tarihinde Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile yaptığımız ek protokol sonucu, mevcut ücretlerine % 37,5 oranında zam yapılmıştır. 14. Dönem toplu iş sözleşmesinin üçüncü ve dördüncü altı ay zamları mevcut haliyle korunmuştur. Üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon oranını aşan kısmın tamamı sözleşmemizin gereği olarak alınacak olup, yıllık %54 düzeyinde gerçekleşen enflasyon karşısında, birinci yıl için aylık ortalama ücretlere %75 oranında, çalışan bazında ise %60 ile %110’luk bir iyileştirme sağlanarak hiçbir üyemizin yıl bazında enflasyonun altında kalmasına müsaade edilmemiştir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da örgütlü olduğumuz ve örgütlenmeye devam ettiğimiz işkolumuza bağlı tüm iş yerlerinde üyelerimizin emeğinin karşılığı alması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Ülkemizde sendikal örgütlenmenin krize doğru gittiği bir dönemde, çalışan sayısına kıyasla örgütlü işçi oranının çok düşük olduğu iletişim işkolunda, sendikal örgütlenmenin olmadığı işletmelerdeki işçileri örgütlemek suretiyle Ülkemizdeki sendikal örgütlenme oranına katkı sağlamak yerine,  60 yıllık emeği temsil eden örgütlü iş yerlerindeki sendikalı işçileri önce sosyal medya üzerinden sonra ise illerde toplantılar yapmak suretiyle, örgütlü sendikanın mevcut toplu iş sözleşmesi sürecine ilişkin olumsuz algılarla, yalan yanlış bilgilendirmelerle, gerçekte yapamadıkları, olmayan vaatlerle kendi sendikalarına çekme çalışmaları etik bir davranış değildir.

Sendikal örgütlenmemiz başta olmak üzere birlik ve beraberliğimizin gücü mahiyetindeki her türlü kazanımımızı sosyal mecralarda olumsuz algılarla yönetmek suretiyle iş barışını bozmaya çalışan, sendikal örgütlenmemize balta vurmak isteyen art niyetli odaklara karşı her türlü yasal ve hukuksal yollardan mücadelemiz devam etmektedir, bundan sonra da devam edecektir.

     “BU BİR İŞÇİ HAREKETİDİR!”

Sendikamız varlıklarıyla ilgili olarak özellikle sosyal medya platformlarında olumsuz algı ve bilgi kirliliği yaratılmaktadır.

Mülkiyetleri (Tapuları) Sendikamız adına Ankara, Antalya, İzmir ve Mersin’de otel ve sosyal tesislerimiz bulunmakta olup;

  • Ankara misafirhanemiz ile Çeşme eğitim ve dinlenme tesislerimiz Sendikamızca işletilmekte ve üyelerimizin hizmetine sunulmaktadır.
  • Mersin – Yeşilovacık tesislerimiz pandemi süreci ile birlikte zorunlu olarak kapatılmış, bu süreç içerisinde civarda faaliyet gösteren Akkuyu Nükleer Santrali işletmecisi tarafından çalışanlarının konaklama ihtiyacına istinaden geçici olarak kiralanması talep edilmiş, yapılan değerlendirme sonucu 2022 yılı sonuna kadar kiraya verilmiştir.
  • Antalya Kemer bölgesinde bulunan otelimizin işletmesi kiraya verilmiş olup üyelerimizin söz konusu tesisten yararlanması işletmeci tarafından sağlanabilmektedir.

Pandemi nedeni ile ara vermek zorunda kaldığımız sendikal eğitimlerimiz en kısa sürede kaldığımız yerden devam edecektir. 

Teşkilat toplantılarımız, Genel Merkez Yöneticilerimiz, şube başkanlarımız, şube yöneticilerimiz, Bölge temsilcilerimiz, temsilcilerimiz tarafından her zaman yapılmakta ve yapılmaya devam etmektedir.

Sosyal medya platformlarından teşkilatımıza ve yönetimimize karşı yapılan karalamalar asılsızdır. Şahsi çıkarları doğrultusunda, bağlı olduğu kuruma ihanet etmek pahasına sosyal medyada yazılan mesnetsiz ifadeleri reddediyoruz. Eminiz ki, Türkiye Haber İş Sendikası ailesinin her bir bireyi bu mesnetsiz karalamalara gereken cevabı verecektir. Daha önce de belirttiğimiz üzere üyelerin ve delegelerin teveccühüne mazhar olamayan, görevde olduğu süre içerisinde görevlerini yapmayan ve işkolumuzda bulunan işyerlerindeki örgütlenme çalışmalarımıza  balta vurmaya çalışanların karalama kampanyalarını kabul etmiyoruz.

Sendika olarak gücümüzü siz değerli üyelerimizle birlikte imzalamış olduğumuz Toplu Sözleşmelerle ilan ediyoruz. Türkiye Haber- İş Sendikası olarak iletişim işkolumuzda bulunan iş yerlerinde büyüyerek var olmaya devam edeceğiz. İşçinin hakkı olanı alma yolundan asla vazgeçmeyeceğiz.

Haberleşme sektörünün lideri Türkiye Haber- İş Sendikası olarak, 60 yıllık deneyimimiz ile üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek adına çalışmalarımızın devam edeceğini, her daim siz değerli üyelerimizin yanlarında olacağımızı bildiririz.

Türkiye Haber-İş Sendikası üyesiyle, temsilcisiyle, baş temsilcisiyle, amatör ve profesyonel tüm kadrosuyla aile sıcaklığı içinde, birlik ve beraberlik bağıyla sarsılmaz şekilde bağlı olduğuna; bu bağı bozmaya hiçbir gücün yetemeyeceği bilinciyle,

Başkanlar Kurulumuzun teşkilatımıza, Sendikamıza inanan, güvenen, alın terini Sendikamıza emanet eden üyelerimize ve tüm çalışma hayatına hayırlar getirmesini dileriz.

Bu vesileyle Genel Başkanımız Sayın Veli SOLAK, pandemi döneminde, terörle mücadelede, iş kazalarında hayatını kaybeden şehitlerimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek sözlerini sonlandırdı.

BU BİR İŞÇİ HAREKETİDİR!”

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU







BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)





ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(09/11/2023 18:39)