Yayınlanma tarihi: 09/12/2021 17:07

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında 9 Aralık 2021 tarihinde üçüncü kez toplandı. Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER Başkanlığında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nda (TİSK) toplanan komisyonda, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, işverenleri temsilen TİSK Genel Sekreteri Akansel KOÇ yer aldı.

Toplantıya; TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel KOÇ, Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER ve diğer komisyon üyeleri katıldı.

Komisyonda İşçi kesimini temsilen, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, Tarım-İş Genel Başkanı İlhami POLAT, Genel Başkanımız Veli SOLAK ve Türkiye Çimse-İş Genel Başkanı Zekeriye NAZLIM yer aldı.

Toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT asgari ücret görüşmelerine, yaşanılan ekonomik süreçlerin dikkate alındığı, asgari ücretlilerin sıkıntıların giderilebileceği bir rakam belirleme ümidiyle başladıklarını söyledi.

TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, “İşverenlerle aynı noktada değiliz. İşveren kesimiyle uyuşmazlıklarımızı maalesef şu anda gideremedik. Dolayısıyla Komisyonun sağlıklı bir karar vermesi söz konusu olamadı. TÜRK-İŞ’in 3 bin 900 lira gibi bir talebi olmamıştır. Bu rakam kasım ayında bir kişinin yaşam maliyetidir.” diye konuştu.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon ile çarşı ve pazarın enflasyonu arasında büyük fark olduğunu ifade eden TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri IRGAT, şunları kaydetti:

“Yılbaşından beri Türk lirası döviz kurları karşısında yaklaşık yüzde 85 değer yitirdi. Son 1,5 ayda anormal şekilde artan enflasyon, insanların alım gücünün düşmesi, fiyatların değişmesi, dar gelirlileri daha da zora soktu. Biz çarşı ve pazar enflasyonu ve büyümeden de refah payı alacak oranda bir asgari ücretin tespitini bekliyoruz. Geldiğimiz noktada bunu sağlayamadık. Çalışanların gülümseyeceği, çalışanların refah seviyesinin artacağı bir asgari ücreti henüz bulamadık.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.









BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)