Yayınlanma tarihi: 17/03/2021 10:23

Çanakkale Deniz Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehası, Türk askerinin vatan sevgisi ve bağımsızlık inancı zaferin temelini oluşturmaktadır.

Tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Deniz Zaferi, kurtuluş savaşına ve nihayetinde Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir kilometre taşıdır.

Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, Çanakkale'de gösterdiği üstün başarı, millet olma bilincini güçlendirmiştir. Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkale'de ortak bir anlayışla hareket etmişler, atalarımızın emaneti vatan toprakları uğruna seve seve şehit olmuşlardır.

Savaşın sadece askeri üstünlükle kazanılmayacağını, inanç ve azimle imkânsızlıkları ortadan kaldırdığını, Dünya devletleri Çanakkale Deniz Zaferinde Türk Milletinden öğrenmiştir.

Gelecek nesillerin hür ve bağımsız bir ülkede yaşamaları için canı pahasına kendilerini mermi yağmurunun içine atan aziz şehitlerimizin kıymetini, değerini ve fedakârlıklarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak, en başta gelen milli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü kutluyor; vatanı ve bayrağı için şehit düşen, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Ruhları Şad, Mekânları Cennet Olsun.

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU ADINA

VELİ SOLAK

GENEL BAŞKAN