Yayınlanma tarihi: 19/06/2019 14:20

Türk Metal Sendikası Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Sosyal Politikalar Kongresi “Engellilerin İstihdamı ve Sosyal Koruma” ana başlığı ile 19 Haziran 2019 Çarşamba Günü Anadolu Hotels Downtown Ankara’da toplandı.

19-20 Haziran tarihleri arasında iki gün sürecek kongrede AFAD, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ülkemizde eğitim veren 49 üniversite ile Slovenya, İspanya, İtalya, Macaristan ve Tanzanya’dan 149 katılımcı yer alıyor.

Kongrenin açılış programına TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı, sendikamızı temsilen Genel Sekreterimiz Hüseyin ÖZÇOBAN ve davetliler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanı Pevrul Kavlak gerçekleştirdi. Kavlak, engelli vatandaşlarımızın toplumsal ve çalışma hayatında yaşadığı zorluklara değindiği konuşmasında; “Bir ülke ancak tüm yurttaşları özgür ve üretkense güçlüdür.  Engellilerin önündeki tüm yasal ve zihinsel engellerin yıkılması, ülkemizin daha güçlü bir şekilde hedeflerine yürümesi için de bir zorunluluktur. Engellilerin önündeki engelleri yıkmak, Türkiye’nin önündeki engelleri aşmanın temel yoludur.” dedi.