Yayınlanma tarihi: 16/07/2020 16:22

Kıdem Tazminatını Tamamlayıcı Emeklilik Sigortasına çevirmek istenmesiyle harekete geçen Türk-İş, amacına ulaştı. Kıdem tazminatının fona devredilmesiyle ilgili tasarı geri çekildi. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) kıdem tazminatında yapılacak değişikliklere karşı örgütlü olduğu yer yerde harekete geçmişti. Adana’da, Türk-İş 4’üncü Bölge Temsilciliği öncülüğünde defalarca eylem yapıldı.

Türk-İş’in kentteki son eylemi ise, tasarının çekilmesi nedeniyle teşekkür ile sona erdi. Uğur Mumcu Meydanında bir araya gelen Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş'e bağlı Şube Başkanları ve yöneticileri, ”Direne direne kazandık” mesajı verdi.

Türk-İş 4’üncü Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, burada yaptığı kısa konuşmada ”Söz konusu kıdem tazminatının fona devri konusunda daha önce olduğu gibi bugünde Türk-İş olarak tavrımızı net olarak ortaya koyduk. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek kıdem tazminatının çalışan bir işçi için ne kadar önemli olduğunu anlatmak için Türk-İş'e bağlı sendikalarımızın binası önünde el broşürleri dağıttık. Aldığımız haber bizleri sevindirdi. Kıdem Tazminatı tasarısı geri çekildi. Bu Türk-İş Konfederasyonumuzun başarısıdır. Kimse üzerine almaya kalkmasın. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da iş barışının korunması, iş hayatının sorunlarının çözümü ve işçilerimizin haklarını daha da iyi yerlere getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu vesile ile sesimize kulak vererek bu yasanın çekilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Adana Şube Başkanımız Mehmet ASLANGÖZ’de “Can suyumuz iş güvencemiz ve de geleceğimiz olan Kıdem tazminatında kazanan işçi oldu. Kıdem Tazminatı düzenlemesine karşı Türk-İş Konfederasyonumuz tarafından sürdürülen haklı mücadelemiz çok şükür karşılık buldu. Bu süreçte her daim yanımızda olan Tüm Türk-İş ve Haber-iş camiamıza teşekkür ederiz.” dedi.