Yayınlanma tarihi: 20/05/2021 17:34

Sendikamız ile Türk Telekom A.Ş. arasında yürütülen 14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimizin 5. oturumu 20 Mayıs 2021 tarihinde yapıldı.

Bu görüşmede; 2 madde üzerinde anlaşma sağlanarak tutanak altına alınmıştır.

Bir sonraki oturumun 26 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:00’da yapılması kararlaştırıldı.

ANLAŞMA SAĞLANAN MADDELERİMİZ:

MADDE 36- ÇALIŞMA SÜRESİ   

a)      Haftalık çalışma süresi 5 gün 45 saattir. Pazar günleri işçiye bir iş yaptırılmaksızın ücretleri hafta tatili ücreti olarak ödenir. Çalışma saatleri işveren veya vekillerince tespit edilerek işyerinde ilan olunur. Cumartesi günü akdi tatil günüdür. Bu işçilerin günlük normal çalışma süresi 9 saattir.

b)      İhtiyaç duyulan işyerleri veya birimlerde işçilerin haftalık çalışma süresi 6 gün 45 saat olarak uygulanabilir. Bu durumda hafta tatili Cumartesi veya Pazar günüdür. Bu işçilerin günlük normal çalışma süresi 7,5 saattir. Bu çalışma düzeni içerisinde müşteriyi evinde veya işyerinde ziyaret ederek arıza giderme, tesis ve kurulum işlerinde çalıştırılan işçilerle sınırlı olmak kaydıyla işin sona erme saati en geç 22.00 olarak belirlenebilir. Çalışılmayan Cumartesi veya Pazar günleri için işçilere bir iş karşılığı olmaksızın hafta tatili ücreti ödenir. Bu uygulamada dönüşüm esastır.

c) Vardiyalı veya nöbet esasına göre çalışılan işyerlerinde haftalık çalışma süresi 6 gün 45 saattir.

d) İşe başlama ve sona erme saatleri ile ara dinlenmesi işyerleri ve Ünitelerin özellikleri, mevsim gerekleri, yerel şart ve gelenekler gözönünde bulundurularak işveren veya işveren vekilleri tarafından tespit edilip işyerlerinde en az 3 gün öncesinden ilan olunur.

e) 36. maddedeki günlük çalışma süreleri ara dinlenmesi hariç bölünerek uygulanamaz.

MADDE 38- FAZLA ÇALIŞMA

1-  Bu toplu iş sözleşmesinde tayin ve tespit edilen günlük ve haftalık çalışma sürelerinin dışında yapılan fiili ve hukuki her türlü çalışma fazla çalışmadır. Bu toplu iş sözleşmesi ile işçiler fazla çalışma yapmayı önceden kabul etmiş sayılır. Bu takdirde fazla çalışmada dönüşüm esası göz önünde bulundurulur. Fazla çalışma yapılması gereken hallerde fazla çalışma yapacak işçiler işyerinde tespit edilerek ilgili işçilere üç gün önceden duyurulur. Hasar, arıza, hırsızlık sonucu meydana gelen zararların giderimi, mücbir sebepler vb. önceden planlanamayan durumlarda bildirim süresi gözetilmez. 1-  Bu toplu iş sözleşmesinde tayin ve tespit edilen günlük ve haftalık çalışma sürelerinin dışında yapılan fiili ve hukuki her türlü çalışma fazla çalışmadır. Bu toplu iş sözleşmesi ile işçiler fazla çalışma yapmayı önceden kabul etmiş sayılır. Bu takdirde fazla çalışmada dönüşüm esası göz önünde bulundurulur. Fazla çalışma yapılması gereken hallerde fazla çalışma yapacak işçiler işyerinde tespit edilerek ilgili işçilere üç gün önceden duyurulur. Hasar, arıza, hırsızlık sonucu meydana gelen zararların giderimi, mücbir sebepler vb. önceden planlanamayan durumlarda bildirim süresi gözetilmez.

2-   İş Kanununun 42 ve 43 üncü maddeleri hükümlerine göre yapılacak fazla çalışmalarda bahsi geçen maddelerinin hükümleri uygulanır.

 

TEŞKİLATIMIZA HAYIRLI OLSUN.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ.







BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ…
(24/02/2024 20:22)





ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!
(09/11/2023 18:39)