Yayınlanma tarihi: 04/12/2020 15:22

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK başkanlığında ilk toplantısını 04 Aralık 2020 tarihinde Covid-19 tedbirleri doğrultusunda çevirim içi (Online) olarak gerçekleştirdi.

Toplantıya Bakan SELÇUK'un yanı sıra, Bakan Yardımcısı Ahmet ERDEM, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel KOÇ, Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER ve diğer komisyon üyeleri katıldı. Toplantıya Genel Başkanımız Veli SOLAK da Komisyon Üyesi olarak katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, "Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, "Asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak seviyede belirleneceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, "Asgari ücretlilerle birlikte tüm çalışanlar için adil bir vergi düzenlemesi yapılmalı." diye konuştu.

TİSK Genel Sekreteri Akansel KOÇ da "Asgari ücret belirlenirken ülkemizin ekonomik durumu ve işletmelerimize olan etkisi göz önünde bulundurulmalıdır." dedi.

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

2021 Yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. Toplantı 15.12.2020 (Salı) günü saat 10:00’ da Online olarak yapılacaktır.