Yayınlanma tarihi: 11/11/2020 10:41

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, 10 Kasım 2020 Salı günü AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet MUŞ, MHP Grup Başkanvekilleri Levent BÜLBÜL ve Erkan AKÇAY ile TBMM’de bir araya geldi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, AK Parti ve MHP Grup başkanvekillerinin, "25 yaş altı 50 yaş üstü esnek çalışma" düzenlemesiyle ilgili taleplerini Meclis gündemine getireceklerini ve çözüm noktasında bir formül bulacaklarını ifade ettiklerini aktardı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, Meclis'te siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle "esnek çalışma" konusunda yaptığı görüşmenin ardından gazetecileri açıklamalarda bulundu.

Bundan 4 ay önce kıdem tazminatı düzenlemesinin gündeme geldiğini anımsatan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, "Derdimizi anlatana kadar bayağı bir hırpalandık. Sonra sağolsun Cumhurbaşkanımız 'bu adil değil, doğru değildir' dedi." hatırlatmasında bulundu. 

15 gün önce de esnek çalışmayla ilgili torba yasaya 3 madde konulduğunu ifade eden TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, şunları kaydetti:

"15 gündür kamuoyuna, siyasi partilerin tamamına, bu konunun doğru olmadığını, işçinin aleyhine olduğunu, kabul edilebilir olmadığı alatmaya gayret sarf ettik. Sağolsunlar AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, MHP Grup Başkanvekilleri Levent Bülbül ve Erkan Akçay'dan bu konuyla ilgili randevu istemiştik. Bu düzenlemenin işçilere vereceği zararı anlatmaya atmaya gayret sarf ettik.

Bugün veya yarın bu haklı taleplerimizi Meclis gündemine getireceklerini ve çözüm noktasında bir formül bulacaklarını ifade ettiler. Esnek çalışma, 25 yaş altı 50 yaş üstü meselesi, işçinin aleyhine; örgütsüz, kuralsız çalıştıran işverenlerin lehine bir düzenleme. Düşünebiliyor musunuz, 10 gün burda çalış ikinci on gün git başkası gelsin; kıdem tazminatı yok, işçi mi değil mi belli değil, kötü bir düzenlemeydi.

İşçiler, kamuoyu, sendikalar olarak bu hayırlı haberi bekliyoruz. Her gün işçilerle ilgili olumsuz haber duymaktan yorulduk."

Sorunun çözülüp çözülmediğine ilişkin bir soruya da TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, "Sorun çözüldü gibi gözüküyor, bir görelim. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Mecliste grubu olan tüm siyasi partileri teşekkür ediyorum, bunun yanlış olduğunu ifade ettiler. MHP ile AK Parti de haklı taleplerimizin doğru olduğunu kendilerine anlattık ve çözüm bekliyoruz bugün. Umudum bugün çözüm üretecekler. Kamuoyuna açıkladıkları zaman biz de memnun olacağız. Bu anormal bir konuydu. Bunun çözülmesi emeği olan herkese teşekkür ediyorum." karşılığını verdi.



DUYURU...!
(30/08/2022 19:09)




ÖNEMLİ DUYURU...!
(11/08/2022 17:11)