Yayınlanma tarihi: 26/08/2019 18:08

Sendikamız ile Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT  A.Ş. arasında 25.04.2019 tarihinde başlayan 18. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 26.08.2019 tarihinde yapılan son toplantı neticesinde anlaşma ile sonuçlanmış ve imzalanmıştır.

18. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesinin öncelikle üyelerimize, ailelerine, Sendikamıza, İşverenimize, Türk işçi hareketine ve milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz.

Hükümet ile Kamu Koordinasyon Kurulu arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde; üyelerimizin ücret memnuniyetinin sağlanması ve en iyi ücret dengelemesi yapmak prensibiyle hareket edilmiştir.

Toplu İş Sözleşmesindeki mevcut parasal maddelerde de aşağıda belirtildiği şekilde üyelerimiz için kazanımlar elde edilmiştir.

ÜCRET ZAMLARI:

İlk Yıl 1. 6 ay zammı: % 8

İlk Yıl 2. 6 ay zammı: % 4 +Enflasyon Farkı

2. Yıl İlk 6 ay zammı: % 3 +Enflasyon Farkı

2. Yıl 2. 6 ay zammı: % 3 +Enflasyon Farkı

Ayrıca, Toplu iş sözleşmelerinde yer alan maktu ödemeler (ücrete bağlı olmayan ödemeler; doğum, ölüm, evlenme ve yol yardımları, birleştirilmiş sosyal yardım, giyim yardımı ile prim, tazminat, yemek, ek ödeme vb. ödemeler) toplu iş sözleşmelerinin ücret zamları oranında ve ücretin zamlandığı tarih itibarıyla artırılarak ödenecektir.

İdari Maddelerde de 18. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde üyelerimizin yaptığı işe göre “Giyim Eşyası Cetveli” düzenlenmiş ve uygulanması kabul edilmiştir.

Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür eder, iş bu 18. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesinin anlaşma ile sonuçlanmasını üyelerimize ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.          

 

TÜRKİYE HABER-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU